שאלה נעלי ספורט מומלצות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

25/06/2021 | 10:34 | מאת: מוש

שלום אורי, אני עושה מדי יום הליכות\ריצות ביער או בשטח משולב כביש ושביל עם אבנים וצמחיה נמוכה (תלוי מזג האוויר ותנאי השטח). אני מקפידה להשתמש בנעלי ריצה לשטח (תמיד זה סלומון, בשנתיים האחרונות זה Salomon Speedcross) שמתאימות לכף הרגל שלי וגם בנויות באופן לא עדין בעליל. הבעייה היא שהנעליים נשחקות לי ממש מהר. על פי היצרן, הן אמורות להחזיק שנתיים אבל הן אף פעם לא מחזיקות לי יותר מ3 חודשים. ובאמת, אני בוחרת בנעליים שנראות חזקות אבל תמיד הנעליים נקרעות לי בצדדים, הסוליה נשחקת ולפעמים ממש נגמרת. ניסיתי לרוץ עם נעלי שטח, אבל זה ממש לא נוח. אני סטודנטית ככה שזה הפך לחלק בלתי נפרד מסעיף ההוצאות שלי. יש לך עיצה לאילו נעליים כן לקנות כדי שיחזיקו יותר זמן? אולי זו בכלל בעיה בצורה בה אני רצה שגורמת לחיכוך יתר עם צמחיה וסלעים? תודה רבה ותודה על הניהול המושלם של הפורום

מוש שלום, איני חושב שיש נעל שטח שהשחיקה שלה תהיה משמעותית שונה מאחרת. חשוב להבין שיש הבדלים גדולים בין כפות רגליים / סגנון ריצה / תנאי שטח... המשפיעים על שחיקת הנעל. ולכן הדרך היעילה ( אך איטית ויקרה יותר) לבדוק זאת היא בניסוי ותהייה (וגם טעייה). כלומר לנסות מספר סוגים שונים ולתעד. באחת מההשוואות שנעשו ב 2021 ( ויש מספר השוואות שכאלו ובכולם מעורבים אינטרסים) יצאו 4 סוגי נעליים , הן לא מתייחסות לפרמטר שציינת ( שחיקה). ואני בטוח שיש עוד רבים. להלן שמותיהם : 1. Hoka one one speedgoat 4 2. Solmon speedcross 5 3. La sportiva Byshido2 4. Altra Lone Peak 5 בהצלחה אורי

26/06/2021 | 19:22 | מאת: מוש

תודה, הזוג האחרון אכן היה speedcross 5 gtx. חבל שזה לא פרמטר. זה כמו לייצר רכב יוקרה מאובזר ונוצץ שמתפרק אחרי 1000 ק"מ

שווה לכתוב ליצרן ( סלומון) ולראות את תגובתו. לעתים זה מעניין אותם לקבל אינפורמציה לשיפור הנעליים ואף מפצים . בהצלחה אורי

29/06/2021 | 19:14 | מאת: מוש

האמת שכבר עשיתי את זה והם שלחו לי זיכוי. פעם הם אפילו שלחו לי 3 זוגות להתנסות בתנאי שאצלם להם איך אני רצה ביער ומה קורה עם הנעלים. כבר לא נעים לי... ;) בכל אופן, הזוג הבא כבר יהיה מחברה אחרת. קראתי שלברוקס יש נעליים יחסית עמידות. אבדוק את העניין

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה