נפיחות בבטן אחרי אימונים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

23/05/2021 | 21:02 | מאת: טל

תמיד הייתה לי בטן שטוחה ואסופה עם שרירים מאוד חזקים בלי שהתאמנתי, רק גנטיקה. לפני שנה התחלתי להתאמן רק על הבטן, והייתי עושה תרגילים בעצימות גבוהה במשך דקה-דקה וחצי עם הפסקה של עשר שניות. התאמנתי ככה כל יומיים למשך חצי שנה. מאז הבטן שלי התנפחה ושרירי הבטן התחתונה מאוד רפויים, הבטן כבר לא חזרה לעצמה מאז. השאלה שלי היא אם יכול לקרות מצב שאימונים הורסים שרירי בטן עד למצב שהם לא מצליחים לאסוף את הבטן יותר והיא יוצאת החוצה?

טל שלום, מספר דברים לא ברורים: 1. למה את מתאמנת רק על הבטן? מומלץ להתאמן על כל שרירי הגוף. יכול להיות מצב שבו אימון יתר על הבטן עשוי להעלות מסת שריר בבטן ואז להראות "נפוחה" יותר, לא בטוח שזה המצב אבל בכל מקרה ממליץ לשלב תרגילי כוח לשאר שרירי הגוף. 2. למה את חושבת ששרירי הבטן התחתונה ( אין באמת שרירי בטן תחתונה) רפויים? ממליץ בחום שתתייעצי עם מאמן כושר באזור מגורייך, שיבנה לך תכנית אימונים מקצועית . בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה