יעילותם של תרגילים סטטיים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

23/05/2021 | 12:12 | מאת: חן

שלום רב, האם יעילותם של תרגילים סטטיים כגון פלאנק, ישיבה באוויר כנגד קיר, ישיבה בצורת V כשרק הישבן נוגע ברצפה וכו׳ יעילים כמו תרגילי התנגדות מבחינת חיטוב השריר? למשל האם ישיבה כנגד קיר תהיה יעילה כמו סקוואט?

חן שלום. לא. ראשית חשוב לדייק במונחים, חיטוב משמעו הורדת % שומן, זאת עושים באמצעות גרעון קלורי ולא תרגילי כוח, סטטיים או דינמיים ( ברור ששילוב פעילות גופנית ותזונה זו הנוסחה המנצחת). ללא קשר יש לבחור את התרגילים בהתאם למטרת האימון הפלאנק או כל תרגיל סטטי אחר צריכים להיות כחלק מתכנית אימון ובהתאמה למטרות המתאמן. בגדול תרגילי כוח דינמיים מתאימים יותר "לחיים" ותנועתנו במרחב. זה לא שאין מקום לסטטיים , אך כפי שציינתי בהתאמה לתכנית בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה