אני רוצה להוריד אחוזי שומן ומצד שני לעלות במשקל(משקל נמוך)

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

14/02/2021 | 11:41 | מאת: דרור

היי יש לי גוף רזה ברובו אבל עם כרס קטנה(קטנה ממש) וקצת שומנים בצדדי הבטן ואני רוצה גם להוריד את זה, וגם בהמשך לעלות מסת שריר בכל הגוף(רגליים, ידיים חזה וכו') הקטע הוא שאני חדש לגמרי בנושא ולא התעסקתי אף פעם בכל הנושאים האלה של תזונה, פיתוח גוף או הורדה במשקל המשקל שלי מאוד מאוד נמוך וגם הגובה(1.68 בערך או ס"מ יותר או פחות) ומשקל של 55 ק"ג, מאוד נמוך אני יודע בנוסף אני טבעוני אבל לא מרצון, מטעמי משפחה(לא אפרט כי זה לא כל כך משנה) ככה שאין לי אפשרות אולי חוץ מביצים לאכול מוצרי חלב(אלרגי) ובשר(מטעמי משפחה) תודה

דרור שלום, בגדול לא ניתן לבצע את שתי המטרות בו זמנית ( העלאת מסה והורדת % שומן), הסיבה היא שבכדי להעלות מסת שריר יש להיות במאזן קלורי חיובי משולב עם אימוני כוח בעוד שבכדי להוריד % שומן יש להיות בגרעון קלורי וגם אימוני כוח. מה עושים? מגדירים עדיפויות במטרות ומתחילים להתאמן . בשני המקרים תצטרך להתייחס לתזונה ואימוני כוח . ממליץ בחום שתתייעץ עם מאמן כושר מוסמך ותזונאי ספורט באזור מגוריך שיבנו לך תכנית אימון ותכנית תזונה, לעבוד לפי התכנית ולהתקדם בהתאם. לגבי חלבון - יש פתרונות כגון חלבון סייטן. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה