המשך לשאלת האפקטיביות של אימונים קצרים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

09/02/2021 | 17:36 | מאת: מוש

שלום אורי, בהמשך לשאלה מהחודש שעבר, הקור הפך לבלתי נסבל ברמות שכואב לצאת אפילו לספורט קצר (היום כבר מינוס 15...) ולכן התחלתי להחליף את אימוני ההליכה\ריצה באופניים אותם אני יכולה להעמיד במוסך. זה נחמד ואני מבצעת כל יום שני אימונים. הבעיה היא שאני מתעייפת הרבה יותר מהר מאשר באימונים אותם אני רגילה לעשות וככה יוצא שאני לא מבצעת יותר מבערך 45 דקות רכיבה ביום (ריצה\הליכה היו של כשעה וחצי). מה דעתך? האם כדאי להאריך את משך האימון אפילו שהוא יותר מעייף? האם הסיבה שאני מתעייפת מהר היא שאני לא רגילה או שרכיבה היא באמת סוג אימון מאומץ יותר? תודה רבה ותודה בכלל על הניהול המופתי של הפורום

מוש שלום, אכן עקרון הספציפיות עובד. כלומר כל פעילות בה אנחנו מתמקדים הגוף מסתגל אליה. כך שגם אם עושים פעילות אירובית אבל אחרת , כפי שציינת, אזי הגוף צריך להסתגל מחדש לפעילות זו. לשאלתך - לא להאריך, להפך לעשות זאת בהדרגה . בהצלחה

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה