מה ההבדל בין אבקת קקאו אורגנית לאבקת קקאו דל שומן? מבחינת בריאות?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

29/01/2021 | 01:45 | מאת: ראובן

מה ההבדל בין אבקת קקאו אורגנית לאבקת קקאו דל שומן שמוכרים בסופר? מבחינת בריאות? אני רואה רכיבים, שהדל שומן יותר בעייתי כי יש לו טעם יותר מתוק וטעים, או ששניהם 100 אחוז קקאו פשוט בתהליכים שונים?

ראובן שלום, ראשית ברצוני להדגיש כי אינני תזונאי. לשאלתך - לא ברור מה הכוונה באורגני? צורת הגידול או תהליך יצירת הקקאו? תהליך הגידול מתייחס לצד החקלאי ( דשנים/ ריסוסים...) לעומת תהליך הייצור של אבקת הקקאו מהזרעים - אני מנחש שזאת הכוונה במושג אורגני , כלומר מוצרי קקאו נא מפולים שלא עברו קלייה אלא חימום עד 45 מעלות לעומת מוצרי קקאו קלוי שלרוב מופקים ממפעלים בהולנד ובגרמניה- כאשר מקור הפולים הוא מאפריקה ולא מדרום אמריקה. ממליץ להתייעץ גם עם תזונאי/ת. בהצלחה אורי

30/01/2021 | 16:25 | מאת: במקרה חוקרת את הנושא

אני במקרה דוקטורנטית וחוקרת את שוק הקקאו. אבקת קקאו דלת שומן כמו זו שנמכרת ברשתות מיוצרת מפולים באיכות ירודה, לרוב במשקים חקלאיים בחוף השנאב, בהם מועסקים עובדים צעירים מאוד (לפעמים אפילו בני 4 ו-5) בתנאים מחפירים. כמו שאין ממש פיקוח על תנאי התעסוקה, כך גם קשה לפקח על תנאי הגידול וכמויות וסוג חומרי הריסוס.

30/01/2021 | 16:26 | מאת: המשך תשובה

אבקת קקאו אורגנית מיוצרת מפולים שגודלו תחת פיקוח (תנאי בסיסי כדי לקבל רשיון לגידול אורגני) ומכאן שגם נעשתה השקעה רבה בסוג הפולים. אבקת הקקאו הזו מכילה אחוזי שומן גבוהים יותר (בסביבות ה-30% שומן) אבל נחשבת לעדיפה מבחינת ייצור. הטעם המריר נובע מהעובדה שהשומן נשאר (החלק שמעובד להיות חמאת קקאו) ואילו באלה דלות השומן, השומן הופרד (כדי לשמש כחומר גלם למוצר אחר) וכך למעשה אחוז הסוכר הטבעי באבקה הנמכרת עלה. בהמשך לתשובה של אורי, רוב אבקות הקקאו מיוצרות בארצות מפותחות, אחרי שיובאו כפולים מארצות המקור.

31/01/2021 | 15:32 | מאת: אלעד

אז עדיף קקאו אורגני, או שגם אבקת קקאו שמוכרים בסופר זה בסדר?

31/01/2021 | 17:57 | מאת: זו שענתה

מבחינה תזונתית זה בסדר, הכמויות שצורכים מקקאו נמוכות מאוד. מבחינה מוסרית, עשה את השיקולים שלך

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה