הגדלת קלוריות או הגבלתן

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

27/12/2020 | 19:53 | מאת: אליעזר

האם מבוגר רזה, פעיל, צריך, עקרונית, להגדיל את כמות הקלוריות במזונו, או לשמור על כמות מוגבלת שלהן?

אליעזר שלום, 1. כמה מבוגר? 2. כמה פעיל ובמה? 3. לאיזו מטרה? פרט ואחזור אליך. בהצלחה אורי

24/01/2021 | 22:51 | מאת: אליעזר

אורי שלום, להלן תשובותיי לשאלותיך: 1. בן 86. 2. פעילות יומיומית - שחייה (6 פעמים בשבוע); התעמלות בקבוצה (6 פעמים בשבוע) - פילאטיס, כיסאות והתעמלות במים. 3. המטרה: תנועה, שיווי משקל, גמישות, חיזוק שרירים, מניעת בריחת עצם, ושמירה על הבריאות.

אליעזר שלום, מתשובתך אני מבין שאתה פעיל מאד, יישר כוח. בהחלט יש צורך להתייחס לתזונה. ממליץ בחום להתייעץ עם תזונאי, עדיף תזונאי ספורט באזור מגוריך. בהצלחה אורי

26/01/2021 | 10:39 | מאת: אליעזר

אין תזונאי ספורט באזור מגוריי (נתניה) בקו"ח כללית. תזונאית כללית אינה מתמצאת די הצורך בהשפעת כושר ואימון גופני מפורט, כפי שכתבתי, על הנדון. מאחר שאתה כן מתמצא, אודה על תשובתך העקרונית.

אליעזר שלום. ראשית חשוב להבהיר כי אינני תזונאי. ממליץ ליצור קשר עם מכון ווינגיט, ממש לידך ולתאם עם תזונאי הספורט שלהם יעוץ. אתה רק תרוויח מזה. לשאלתך -(והתשובה אינה מבוססת על נתונים, אלא כללית) במרבית המקרים צריכת החלבון של אנשים פעילים נמוכה ממה שצריך. בגדול ההמלצה היא לצרוך כ 1.4 גרם חלבון ל 1 קג משקל גוף. מעבר לכך לא ניתן לענות מבלי לדעת מהי צריכת הקלטריות הנוכחית, חלוקת המרכיבים.... בהצלחה אורי

הטלפון של מכון ווינגיט 098639400/1

27/01/2021 | 13:55 | מאת: יעקב

עד שנגיע לווינגייט, האם לדוגמה 100ג' בשר + 50ג' מוצרי חלב וביצה +20ג' אגוזים+ 20ג' שעועית במרק+ 20ג' טונה יספקו לי מנת כ-100ג' חלבון המומלצת למבוגר כנ"ל?

אליעזר שלום, בחישוב גס, ובהנחה שהנתונים מדויקים , אתה באזור ה 70 גרם חלבון, כלומר בחסר של כ 30 גרם. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה