רץ כבר כמה חודשים אבל הכושר לא משתפר

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

12/07/2020 | 19:00 | מאת: אלון

שלום. בן 48, רזה, בריא, רץ 3 פעמים בשבוע, 50 דקות בכל פעם, במשך כמה חודשים כבר. אני מנטר את הדופק כדי שלא יעלה יותר מ 85 אחוז מהמקסימום כי הבנתי שזה מסוכן מעבר לסף זה. העניין שאני רץ כבר הרבה חודשים ככה ולא נראה שהכושר משתפר. יוצא שאני עוצר את הריצה משהו כמו 10 פעמים בכל אימון כדי לא לעבור את ה 85 אחוז ולתת לדופק לרדת (אני רץ בשיפוע 1, קצב 9). הייתי מצפה שכמות ההפסקות תפחת ככל שאתאמן אבל זה לא קורה. מה אני לא עושה טוב? או מה לא טוב בי? תודה.

אלון שלום, כנראה בעיה בתכנית האימון. ממליץ לשלב אימון אינטרוולים, התחל באימון 1 מהשלושה, התחל ב 30/ 40 דקות . לאחר ריצת חימום של מספר דקות התחל בדקה ה 10 ריצה מהירה יותר לערך 60/ 70% ממהירותך למשך של כ 30 שניות ואז עבור להליכה איטית יותר מהרגיל למשך של כ 2 דקות וחזור על זה. עשה זאת עד כ 7 דקות לפני סיום האימון .לאחר כ 3 שבועות עבור ל 2 אימונים כאלו ולאחר כ 8 שבועות דווח ונמשיך משם. בהצלחה אורי

15/07/2020 | 12:20 | מאת: אלון

תודה על התשובה המפורטת. אין חשש בלעבור את ה 85 אחוז דופק? בעיקר בזמן האינטרבלים.

אלון שלום, אפשר לעבור 85 אחוז מהמרבי אבל לא הייתי מושך את זה לזמן ארוך, עשה זאת למשך 1 דקה 2 דקות. יש לשער שלאחר תקופה כושרך ישתפר והדופק ירד. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה