לרדת במספר הסטים או במשקל המכשירים?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

18/11/2019 | 12:19 | מאת: דוד

שלום, בחודש האחרון התחלתי להתאמן במכשירים של חדר הכושר: שלושה סטים של 10 חזרות לכל תרגיל. לאחר האימון יש לי כאבי שרירים חזקים ואני מרגיש שהגזמתי עם עוצמת האימון. לכן רוצה להנמיך את עוצמת האימון אבל שעדיין יהיה יעיל לצבירת מסת שריר. מה עדיף: לרדת לשני סטים במקום שלושה בכל תרגיל. או להישאר עם שלושה סטים אך לעבוד במשקל נמוך יותר? מה יותר טוב לאימון פרודוקטיבי?

דור שלום, ראשית חשוב להבין שיש לבנות את תכנית האימון בצורה מדורגת. לפיכך אם את חווה כאבי שרירים באופן קבוע לאחר האימון נראה שאתה אכן בעצימות גבוה יותר מהיכולות. לשאלתך הייתי מתחיל בהפחתת המשקל . בנוסף הקפד על מנוחות שבין האימונים. וכמובן להתייעץ עם המדריך שבחדר הכושר. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה