משקולות - כמה שכבד או כמה שיותר?
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
אני מרים משקולות ש 6 ק"ג... אבל אני חושב להעלות את המשקולות ל-7 או אפילו 8 ק"ג. אז מה מפתח את השריר יותר טוב (ובכלליות יותר טוב), להרים יותר את המשקולות של 6 קילו, או להרים פחות את המשקולות של 8 קילו? (למשל - 6 קילו 100 פעם, 8 קילו 70 פעם) תודה!
זו שאלה בסיסית בתורת האימון, ואני שמח ששאלת אותה (למרות שהשבתי עליה עשרות פעמים בפורום). ובכן, הגורם המשמעותי ביותר באימון הוא צפיפותו = סך כל המשקל שאתה מרים באימון (מכפלה של משקל * סטים * תרגילים) לחלק במשך הזמן שהתאמנת. מאחר והמכנה הוא קבוע (40 - 45 דקות), נשאר לך לבדוק מה המכפלה היעילה ביותר עבורך (זהו נתון סובייקטיבי לחלוטין).
אין בעיות. תודה רבה. ואם כבר פה... יש לי עוד שאלה קטנה סטים - אני יכול לעשות סט מסויים בצהריים, וסט שני (אותו תרגיל) בערב? או שמומלץ לחכות 2 דקות בין סט לסט?