גוון מזון
דיון מתוך פורום אימון, כושר גופני ותזונה
גוון מזון מחבר: אמנון פלד תאריך: 22.1.2005 שעה: 22:34 RE: עזרה דחופה! מחבר: ירון פישר תאריך: 19.1.2005 שעה: 07:24 שאלות כלליות מדי. איני מצדד בתוספי מזון לאנשים בריאים שאינם ספורטאים מקצוענים, ויש הפניה לכתבה שהכנתי בנושא "תוספי מזון". הברנש צריך להקפיד לאכול כל יום 5 - 8 "מנות" ירק ופרי. נניח לצורך העניין ש"מנה" = פרי , או ירק שלם, ורצוי מאוד לגוון (לפי הצבע למשל). לדוגמא: פלפל אדום מכיל ויטמינים ומינרלים שונים (במעט , אבל שונים) מפלפל ירוק - מכאן השוני בצבע. לגבי גדילת המסה - שוב, בספורט עממי זו בעיקר פונקציה של עצימות האימונים ולא כל כך עניין תזונתי , כי אני מניח שהמטבח הצבאי מספק כמות מספקת של חלבון בתפריט. מכל מקום , צריך לגוון גם את מקורות החלבון ככל האפשר: בקר, דגים, ציפורים,גבינות, קטניות, לחם מלא, אורז מלא. לירון שלום רב ! רציתי לשאול בהקשר זה: 1.האם לא רצוי היה שהגוון יהיה על בסיס סוג הפרי/ירק ? לדוגמא : הגוון לפי סוג של פלפל אדום ועגבנייה אדומה , נראה לי שעדיפים על פלפל ירוק ופלפל אדום. האם הגיוני ? 2.באופן אישי אכילת פרי קצת מכבידה עליי , האם אכילת ירקות בלבד תהיה מספקת (תוך גוון כמובן) . בברכת לב שמח ופנים מחייכות אמנון RE: גוון מזון מחבר: ירון פישר תאריך: 23.1.2005 שעה: 07:20 ובכן, פלפל הוא ...... פרי (על פי ההגדרה הבוטנית שלו), וכן גם מלפפון ועגבניה. כלומר , סלט המכיל פלפל , עגבניה ומלפפון הוא בכלל סלט פירות (!!!). הפירות הנ"ל (למעט מלפפון) הם מקורות מצויינים לויטמין סי, כך שיכולים להיות תחליף לפרי הדר. פרי שלא כדאי לוותר עליו - אבוקדו. ירקות חשובים בתפריט הם ירקות עליים ירוקים (ברוקולי, חסה, פטרוזיליה,רוקט). תודה על התיקון בהקשר למושג פרי/ירק. 1.התוכל להגדיר בוטנית , מהו פרי ומהו ירק , על מנת שאוכל להבחין ביניהם ? (סתם להשכלתי הכללית). 2.באשר לשאלתי הנוגעת לגוון , איזה צירוף עדיף: אפשרות א: פלפל אדום ופלפל ירוק לפי צבע אפשרות ב: פלפל אדום ועגבנייה אדומה לפי סוג הפרי. 3 . מים כמו שהבנתי ממך האינדיקציה לצריכת מים נכונה היא שצבע השתן יהא לבן. האם תוכל לתאר בקצרה את התהליכים הרלבנטיים המתרחשים בגוף מרגע ששותים ועד להטלת השתן ? בברכת לב שמח ופנים מחייכות אמנון
פרי מכיל זרעונים בתוכו. חסה , כרוב, צנון, קולורבי , ברוקולי, אינם מכילים זרעונים. לעומתם , אבוקדו, פלפל, מלפפון, עגבניה, תפוז, תפוח, מכילים זרעונים. צבע הפרי \ ירק הוא אינדיקציה לתכולת המינרלים והוויטמינים שלו. שאלה מס, 3 קצת חורגת מהמסגרת של הפורום, אבל החברים זוהר ושפירא מפרטים היטב את התהליך.