כצד ניתן לשפר את מצב הבטן?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

08/05/2018 | 19:35 | מאת: אליהו

בן 54, גובה 1.93. בריא. ספורט: אופניי שטח ושחייה. השאלה: הבטן מתחילה להשתפל לצערי. יש חתך לאורך כל הבטן בגלל ניתוח מלפני שלוש שנים. כיצד ניתן לשפר את מצב הבטן באמצעות תרגילים בחדר כושר המותאמים לגילי? יש סיכוי בכלל לשיפור המצב? (בלי קשר לתזונה) בתודה מראש.

אליהו שלום, אתחיל מהסוף - כן בהחלט ניתן לשפר. אמשיך מהסוף אם מדובר בהצטברות שומן, לא תצליח להתחמק מלהתייחס לתזונה - הדרך היחידה להפחתת שומן ( ולא משנה מאיזה אזור בגוף) היא ביצירת גרעון קלורי כלומר תזונה ( לפעילות הגופנית בהתייחסות לפרמטר זה השפעה שולית , נכון שהנוסחה " המנצחת" היא שילוב השניים אבל לתזונה חשיבות רבה יותר - הרבה יותר) . לגבי חיזוק הבטן בגלל הניתוח שעברת , ממליץ להתייעץ עם פיזיוטרפיסט , שיתאים את יכולותיך הנוכחיות לתרגילים. בגדול תרגילים סטטים , בשכיבה אך גם בעמידה עשויים להתאים . בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה