פיסטול סקוואט (סקוואט על רגל אחת)

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

12/04/2017 | 22:04 | מאת: יריב סעדון

שלום ומועדים לשמחה אורי . מה דעתך על תרגיל פיסטול סקוואט (Pistol Squat ) כתרגיל לחיזוק פלג גוף תחתון ברכיים, אני שואל משום שאני מבצע אותו עם גומיית התנגדות בנוסף לסקוואט האם הוא תרגיל יעיל או שמה מזיק למפרקי הברכיים? תודה מקרב לב וחג שמח .

יריב שלום, תרגיל מצוין , לחיזוק , לשיפור שיווי משקל ויציבות מפרקים. כל זאת בתנאי שהתרגיל מבוצע נכון, מדובר בתרגיל קשה ולא תמיד הביצוע מדויק ( שמירת הקו של הברך ואצבעות, עקב במגע אם הקרקע...) מה שעלול לגרום לפציעות . בנוסף לא ברור לי האם הגומייה היא לעזרה או להעלאת התנגדות. פרט ואשמח לחזור אליך. בהצלחה אורי

13/04/2017 | 10:13 | מאת: יריב סעדון

הגומייה לעזרה בלבד , להורדת משקל ועומס על המפרק , אני מנסה ללמוד את הטכניקה בכך שאני יורד לאט בסיוע הגומייה שאני אוחז בה מלמעלה (קשורה במוט), אם תוכל לפרט את הדגשים לביצוע נכון של התרגיל , אני יורד עם הברק באותו הקו עם אצבעות הרגל ועולה באותו הקו שרגל שניה באוויר , הביצוע לאט וישר , יש כיפוף של הגב (האגן מסתובב לאחור ומאזן) אם יש פרט חשוב אחר שעלי לשים לב הודה לך תודה מקרב ליבי והמשך יום נעים

יריב שלום, שמירת ברך ואצבעות על אותו קו אכן חשובה. לגבי גב כפוף , זה בסדר השאלה עד כמה. נראה שאתה מבצע נכון . בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה