לגיוון בתרגיל המתח האם יש חשיבות ?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

19/03/2017 | 17:41 | מאת: יריב

שלום רב אורי. האם הפקט האימון בתרגיל המתח טוב יותר אם ניתן לבצע את תרגיל המתח באחיזה משתנה כלומר באחיזות שונות (אחיזה עילית/תחתית/צידית ) אני שואל משום שידוע לי שאחיזה עלית היא נחשבת כאחיזה טובה ובטוחה ואולי עובדת טוב יותר על הגב ... האם כך? תודה רבה אורי

יריב שלום, צורת האחיזה אכן תמקד מעט שונה את קבוצות השרירים , זה תלוי במטרתך ובדגשים אותם אתה רוצה להשיג. לגבי רוחב האחיזה: באחיזה רחבה הדגש הוא על החלקים הצדיים העליונים של השריר הרחב גבי ועל מקרבי השכמות. באחיזה צרה הדגש הוא על עיבוי השריר הרחב גבי. לגבי סוג האחיזה: באחיזה עילית הדגש הוא על שרירי האמה, ופחות על שריר היד הקדמית. באחיזה תחתיתי הדגש הוא על שריר הדו ראשי זרועי, ופחות על הברכיאליס (שריר המצוי מתחת לשריר הדו ראשי) ושרירי האמה. באחיזה צידית הדגש הוא על שריר הברכיאליס (שריר המצוי מתחת לשריר הדו ראשי) ושרירי האמה (בעיקר הברכיורדיאליס), ופחות על הדו ראשי זרועי. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה