מה קורה לשריר בעת מחסור בדם/חמצן?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

07/08/2001 | 14:31 | מאת: עומר

לאדי שלם , אני בן 18 , רציתי לדעת האם זה נכון שכאשר שריר לא מקבל חמצן , או לא מקבל דם למשך הרבה זמן הוא מתפרק / מתנוון / קטן? כמעט בכל יום שאני קם , אחת הידיים שלי או שניהן רדומות לגמרי , לפעמים המצב הגיע למצב שבוא אני לא הצלחתי להזיז את היד , האילו היא משותקת , עד אשר בעזרת היד השנייה שלי , הרמתי את המרפק של היד המשותקת (שנעשתה מאוד כבדה כמובן) וישרתי אותו עד לנעילה , ואז הרגשתי את כל הדם זורם ביד. ורק אז יכלתי לשלוט על היד הזאת . הרבה ]עמים כשאני קם , אין לי תחושה באצבעות , רק לאחר כמה דקות. אני מניח שהבעייה היא בגלל שעני ישן הרבה על הצד ואז בעצם אני ישן על היד.... האם נגרם לי נזק לשריר ביד? האם הוא מתנוון כתוצאה מכך?

07/08/2001 | 20:55 | מאת: אדי מלמד

במקרים מאוד מאוד נדירים קוראים מצבים של כעין שיתוק זמני ואי תחושה והרגשה של יד תלויה מחוסר מעבר סדיר של זרימת דם, לא נראה לי כי ידך תתנוון כתוצאה משינה של 8-12 שעות , אולם נסה להוסיף כרית או לשנות במעט את זוית הכתף וכד'. בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה