הקשר בין מוות לבבי וwpw

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

24/02/2016 | 22:23 | מאת: דור

שלום. אני בן 14 ולאחרונה גיליתי שיש לי wpw עברתי בדיקת הולטר ולא נמצאו ממצאים חריגים עברתי אקו לב ויצא תקין עברתי בדיקת מאמץ ונמצאה הפרעת קצב מסכנת חיים! בעקבות זה הוחלט אבלציה בעוד חודשיים הבנתי שהחשש והסיכון הנמוך מאוד לחולי wpw הוא ממוות לבבי או פרפור חדרים ואני יכול להעיד שמאז ששמעתי על ההסבר הזה אני נורא לחוץ וכל לילה אני בחרדה ומפחד שהלב יפסיק לעבוד חלילה.. שאלתי בהרבה פורומים אבל אף אחד לא סיפק לי תשובה חד משמעית לשאלתי. אז יש לי כמה שאלות. 1. מוות לבבי מתרחש במאמץ או גם במנוחה? 2. מוות לבבי יכול להתרחש גם בדופק רגיל 60-80 בwpw? 3. איזה הפרעות קצב יש בwpw ? 4. איך עישון משפיע על wpw? 5. ניתן לזהות מוות לבבי ? 6. אם יש לי כאבים בחזה זה אומר שזה יקרה לי בדופק רגיל ? אני נורא מודאג אם אפשר תשובות חד משמעיות. תודה רבה!!

דור שלום חסר הרבה נתונים ואני לא חושב שכאן המקום לתשובות ספציפיות יחד עם זאת אנסה לענות על השאלות . מוות לבבי באנשים עם WPW אינו נפוץ בגיל צעיר אולם יכול להתרחש גם במאמץ וגם במנוחה, ולכן מבצעים כל מיני בדיקות כדי להחליט האם האדם הספציפי הזה הוא בדרגת סיכון גבוהה או לא. אלו שבדרגת סיכון גבוהה עוברים צינתור שמצליח לטפל בבעיה בערך ב95% 2. מוות לבבי כתוצאה מהפרעת קצב אינו יכול להתרחש בדופק רגיל של 60-80 אלא רק בקצב עלייתי מהיר שהופך לקצב חדרי מהיר כתוצאה 3. בWPW יש חיבור חשמלי בין העליה לחדר המדלג על האיזור שמעט את הקצב (נקרא AV NODE ) 4. אין קשר בין עישון ל wpw, הוא מזיק ללב בכל מקרה 5. קשה מאד לזהות מוות ממקור לבבי, אלא אם כן נגרם בשל חסימת כלי דם 6. לגבי הכאבים בחזה והדופק האיטי, לא בטוח שהדברים קשורים אחד לשני בהצלחה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים