אי ספיקת לב תינוק בן 3 חוודשים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

01/02/2016 | 17:28 | מאת: רינה כהן

שלום בני בן 3 חודשים נולד עם נשימות ודופק מהיר טופל בדרלין וופוסיד והטיפול הופסק. כיום הנשימות 70 לדקה והדופק 156, מבחינה קלינית מראה סימנים של אי ספיקת לב למרות שהמקור לא ברור, הרופא לא יכול להגיד בוודאות שמדובר באי ספיקת לב וכעת החזיר גם את הטיפול עם פוסיד. אינ כבר מיואשת ומתוסכלת אין רופא שלא הינו ולא מוצאים ממה זה נובע, ביום יום ההתנהגות שלו תקינה לחלוטין אשמח לשמוע דעה ולדעת אם אכן מדובר באי ספיקת לב למה זה יכול לגרום אצל תינוק או לחילופין לקבל רעיונות אחרים.

רינה שלום, אי ספיקה לבבית בדרך כלל לא מתחילה מיד לאחר הלידה בשל שינויים בין מצב של עובר למצב של ילוד ,ישנם הרבה מדדים שבעזרתם אנו מנסים לקבוע האם הסימפטומים מקורם באי ספיקה לבבית או לא. אולם הבירור כולל בדיקה פיזיקאלית מקיפה כמו גם אקו לב מדויק ולצערנו הפורום אינו המקום לפתרונות אלו נשמח ליעץ ביחידה לקרדיולוגית ילדים באסף הרופא בברכה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים