PFO קטן אצל בן חודשיים וחצי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

13/12/2015 | 12:31 | מאת: טל

שלום, בביקור בטיפת חלב עם בני בגיל חודשיים וחצי, הרופאה הפנתה אותנו לקרדיולוג ילדים לאחר ששמעה איוושה סיסטולית 1/6. זהו סיכום תוצאות הבדיקה אקו לב: בדיקה אקוקרדיוגרפית בגדר הנורמה הודגם PFO קטן עם דלף משמאל לימין האוושה היא תפקודית יש לציין שהוא תינוק מתוק, חייכן, ערני ופעיל. מהן ההשלכות של תוצאות אלו? מה הסיכוי של ה -PFO הקטן להסגר ועד מתי אמור להסגר? במידה וחלילה לא נסגר- מה עושים? האם משפיע על החיים והתפקוד? אני מאד מודאגת. תודה, טל

טל שלום, PFO אינו מום לבבי כי אם וריאנט אנטומי. הפתח בין העליות הוא דבר נורמאלי ( ואפילו חשוב) בעובר ואמןר להסגר בשנתיים הראשונות לחיים. לכרבע מהאוכלוסיה הפתח נשאר פתוח ולא מהווה בעיה לבבית ואינו משפיע על תפקוד בחיים ( אם כי מונע צלילה לעומק יותר מ-20 מטר). בכל אופן, הגיוני לחזור על האקו סביב גיל שנתיים לראות אם נסגר בכל זאת יום נהדר ד"ר דן הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים