תוצאות אקו לב צריך עזרה.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

16/08/2015 | 10:28 | מאת: לירן

אהלן אני לירן בן 16.9 עשיתי אקו לב לצבא הם ביקשו קיבלתי תוצאות מהאקו לב שעשיתי ולאחר ששלחתי להם את התוצאות הם זימנו אותי לועדה רפואית מיוחדת ששם ישבו שתי פרופסורים ויחליטו אם אני כשיר לשרת ועם איזה פרופיל הכול תקין חוץ משיש לי מום מולד בלב שלא מפריע לכלום! אני רץ מתאמן והכול רגיל! יוצא לטיולים והכול ולא מבין למה שהם ימנעו ממני לשרת בתפקיד קרבי [פרופיל 97] התוצאות בכללי שהרופאה אמרה לי שזה התוצאות : Normal LV chamber size normal LV systollc the left atrium dilated. the area is 22.00 mild to moderate mitral regurgiation אשמח לקבל עזרה בבקשה אני מאוד חושש לגבי הועדה הזאת. כל שאר התוצאות הם נורמליות. אשמח לדעת מה זה המום הזה והאם זה מפריע לי לקבל פרופיל 97 תודה מראש! לירן.

לירן שלום, אני מברך אותך על רצונך לתרום כמיטב יכולתך בשירות הצבאי! מחוץ למערכת הצבאית, כשמדובר על ספורט תחרותי, דליפה בינונית במסתם המיטראלי אינה מונעת השתתפות בכל ספורט,בתנאי שאין הפרעות קצב ואין הגדלה של חדר שמאל. אולם המערכת הצבאית קצת יותר מגוננת ומקובעת ולכן ברב המצבים של דליפה בינונית עם מעורבות עליה(גם ללא הגדלה של החדר) המערכת קובעת פרופיל שאינו קרבי. לגבי דברים ספציפים צריך להסתכל בספר הפרופילים הצהלי. בהצלחה בשרותך!

20/08/2015 | 11:50 | מאת: לירן

תודה רבה על התשובה היכן כני יכול למצוא את הספר? לפי מה שהבנתי זה רק הרופאים שם יש להם גישה אליו. האם לדעתך הפרופיל ירד במידה ואלו הם הבעיות הרפואיות היחידות?יש לי אישור מקרדיולוג שאני יכול להשתתף בכל פעילות מבצעית כלשהי בשירות ואני כשיר להכול. אבל אני לא חושב שהם יתייחסו לזה

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים