HLHS בעובר לאחר סקירת מערכות מכוונת ואקו לב עוברי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

29/06/2020 | 21:32 | מאת: לילי

שלום רב, אבחון HLHS בעובר- האם התינוק יסבול מאיכות חיים ירודה בהכרח? לרפואה המערבית אין פיתרון למום הזה? האם ידועה תוחלת החיים הממוצעת לסובלים ממום זה? האם השתלת לב פותרת את הבעיה לחלוטין? האם בהכרח נלוות בעיות ניורולוגיות? תודה רבה על המענה!

לילי שלום, ההערכה הכוללת היא שסינדרום הלב השמאלי ההיפופלאסטי ( HLHS ) מתרחשת בכ- 0.016%-0.036% מלידות החי(נתונים מצפון אמריקה) . כיום אין עדיין טיפול לפגיעה הלבבית וישנם מספר ניתוחים המאפשרים חיות בחלק מהילדים. השתלת לב הינה הטיפול היחיד אולם גם בנושא זה עדיין ישנה תמותה של כ-50% על פני 20-25 שנה. ללא טיפול התמותה היא כ-95% רובה בתחילת החיים טיפולים ניתוחיים מתקדמים הצליחו להעלות את השרידות(בגיל 7 שנים) עד לכ- 58% . יחד עם זאת מדובר על תחלואה מרובה גם לבבית וגם נוירולוגית אולם אין באמת מידע מדוייק לפיו אפשר להעריך סיכויים של עובר ספציפי . בברכה, ד"ר דן הדס מומחה בקרדיולוגיה ילדים

10/08/2020 | 07:35 | מאת: אמא2

לאשה היקרה שעומדת להפוך לאם, שלום רב! אני אמא לשני בנים בעלי מום לב מסוג HLHS. הבכור שבהם עבר מזמן את גיל ה20. שניהם, ב"ה נבונים, משכילים, מוכשרים וממלאים את חיינו בשמחה ובנחת. נכון, ישנם רגעים לא פשוטים שעברו עלינו , בעיקר בתקופת הינקות המוקדמת וסביב הניתוחים, אבל רגעי האושר והסיפוק מאפילים עליהם עשרת מונים. אם תרצי ליצור קשר, אשמח

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים