שבוע 19 -קשת ימנית בעובר ו-PDA שמאלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

31/10/2019 | 12:41 | מאת: מיואשת

בביצוע אקו לב בשבוע 19 הראות נמסר שקשה עדיין לשלול עוד דברים. אך ממה שרואים כרגע יש קשת אאורטה ימנית ו-PDA שמאלי אני מאוד בלחץ וייאוש מהממצאים אני מנסה להבין מה כל זה אומר

31/10/2019 | 12:47 | מאת: מיואשת

חידוד השאלה: באקו לב שבוצע בשבוע 19 התגלה בנוסף לקשת אאורטה הימנית גם pda שמאלי. הממצאים מדאיגים מאוד, ממתינה לתשובת מי שפיר , מה עושים במצב כזה ? האם צריך בדיקת אקסום בנוסף? האם שילוב שני הממצאים הקשת הימנית וה-pda שמאלי מראים בעיה והאם בבעיה זו כדאי הפלה?

"מיואשת" יקרה PDA שמאלי עם קשת ימנית זה המצב הרגיל. את צריכה לשמוח מזה ולא להיות מיואשת. PDA או בשמו המלא - PATENT DUCTUS ARTERIOSUS הינו חיבור בין עורק הריאה ואבי העורקים והוא מבנה מאד חשוב בתקופה עוברית וצריך להסגר רק אחרי הלידה. בקשת שמאלית ( נורמאלית) כמו גם בקשת ימנית הוא נמצא בד,כ משמאל. כאשר הוא נמצא מימין הממצא מגיע בסוציאציה יותר גבוהה של מומי לב או מומים גנטים. תמשיכי להחזיק מעמד בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים