יש לי דופק מהיר במנוחה כבר יותר משבועיים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

25/09/2019 | 15:33 | מאת: איתי צוקי

שלום, אני בן 15 לפני יותר משבועיים התחלתי לקחת אנטיביוטיקה עקב סטופטוקוקוס שהיה לי. לקחתי למשך 10 ימים את זה ולבסו זה עבר. אחרי שלושה ימים משהתחלתי לקחת את האנטביוטיקה התחילו לי דפיקות לב מהירות במנוחה ועד עכשיו זה מתמשך. אפילו כשאני עושה ריצה קטנה הלב שלי כבר מתחיל לדפוק במנורות גבוהה מאוד ולקוח לו זמן להתייצב. עשיתי שלוש בדיקות אקג במנוחה והם יצאו תקינות לגמרי (עשיתי אותם בתקופות שונות), עשיתי צילום חזה וגם הוא יצא תקין לגמרי, אתמול הלכתי לקרדיולוג לב לילדים וגם האולטרסאונד לב יצא תקין לגמרי. התופעה המוזרה הזאת ממשיכה לקרות וזה מלחיץ אותי מאוד. אין לי מושג כבר מה לעשות ואני לא יודע אם זה קשור לאטיביוטיקה או שלא ואם זה יעבור עם הזמן... עזרה???

איתי שלום, יש מספר אפשרויות למצב שלך, כשהראשונה היא שהגוף שלך עדיין לא החלים לחלוטים מהמחלה....אבל יש עוד כל מיני אפשרויות ולכן צריך להמשיך את הבירור. צריך הולטר ל-24 שעות ובהמשך ארגומטריה לשיא מאמץ. אם עיקר הבעיה היא במאמצים כדאי לראות קרדיולוג ספורט. יכול להיות שבהמשך תצטרך גם MRI לב...הכל תלוי במה ימצא בבדיקות בריאות שלימה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים ומומחה להפרעות קצב

06/11/2019 | 13:35 | מאת: איתי צוקי

היי, זה שוב אני, כבר כתבתי פה שאלה ללני בערך חודש וכלום לא השתנה, להיפך. עשיתי את כל הבדיקות האפשריות בתחום הלב (אקג במנוחה, אקג למשך 24 שעות, בדיקת אקג במאמץ, צילום חזה לפני בערך חודש וחצי), הכל יצא תקין. אני כבר לא יודע מה לעשות עם זה, על פי הבדיקות הכל תקין אבל כל התחושות שאני חווה הם באמת לא נעימות ולא רצויות. חשבו שזה חרדה ואולי אפילו עדיין חושבים, אני עדיין עושה ספורט אבל קשה לי, מספיק שאני עולה בקצב רגיל לגמריי במדרגות בשביל לדבר עם אחותי ופתאום בלי מחשבה אפילו לא לשנייה על הלב והתחושות הלא הנעימות ואני פתאום מרגיש את החזה שלי והלב משתגעים, איך זה קשור לחרדה? לא נראה לי, בדיוק אותו דבר קורה כשאני מאחר לאוטובוס ואני רץ ולא חושב על כלום חוץ מלהספיק להגיע לאוטובוס. יש לי כאבים בחזה כמה פעמים ביום, כאבים בריאות לפעמים (לא מהתקררות) והכי חשוב הלב: הלב שלא מפסיק לשגע אותי, אני מנסה לא לחשוב על זה אבל פתאום זה מופיע. אפילו עכשיו כשאני כותב את השאלה הזאת כשאני שוכב במיטה במנוחה אני מרגיש את כל איזור הלב וחלק מהריאה השמאלית שלי זזות. זה לא הגיוני שזה כלום, למשך חודשיים, זה מקשה עליי, זה לא מוסבר (לפחות על פי הבדיקות שאני עשיתי) וזה בלתי נסבל. מה אני יכול עוד לעשות בשביל לפתור את התעלומה הזאת? לאיפה לפנות? לאיזה בדיקה ללכת? זה דבר שיעבור עם הזמן? אשמח אם תוכל לעזור לי בתשובה שלך בנושא. בתודה מראש, איתי

06/11/2019 | 13:41 | מאת: איתי צוקי

היי, שכחתי לציין שלפעמים קשה לי לנשום טיפה ואני מרגיש כאילו ״תקוע לי אוויר״ באזור שמעל החזה וזה גורם לי לסוג של ״גרעפסים״ שתקועים לי גם אם לא אכלתי או שתיתי לפני... לאחרונה אני גם מקיא יחסית הרבה...

16/01/2023 | 07:04 | מאת: חן

היי ידוע לך מה זה היה?

16/02/2023 | 19:21 | מאת: עדי

תוכל להגיד מה זה היה בסוף? אני בדיוק באותו מצב

06/04/2023 | 19:12 | מאת: תומר

מה הולך אתה יודע בסוף מה זה היה?

06/04/2023 | 19:23 | מאת: איתי צוקי

היי, בסוף זאת הייתה חרדה בריאותית…

20/04/2023 | 15:02 | מאת: אסתר

יש לי דופק מהיר במנוחה אפילו בשינה וזה מקשה עלי ממש אני לא יודעת מה זה זה מפריע לי לדבר כי מרוב שהלב שלי דופק אז זה יוצא שאני נתקעת במילים וקצת גמגום לא באמת גמגום פשוט הקול שלי רועד כזה ונתקע משהו מוזר קשה לי לדבר ככה זה כמו שמדברים אחרי ריצה של כמה שעות שקשה להוציא מילה מהפה אשמח לתשובה במהירות תודה

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים