מסתם אאורטאלי דו צניפי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

02/07/2019 | 12:33 | מאת: קרן

כשהבת שלי נולדה בבית החולים בעקבות זאת ששמעת (ד״ר הדס) רשרוש בלב עשית לה אקו לב לפני השחרור ורשמת בדו״ח: גודל ותפקוד תקין של חדרי הלב. זרימה תקינה בצבע ודופלר על פני המסתמים, מסתם אאורטאלי נפתח כדו צניפי. נצפה מוצא תקין של העורקים הגדולים. הדוקטוס נראה סגור. קשת האורטה נראתה תקינה, זרימה תקינה באורטה היורדת. המחיצה הבין חדרית נראית תקינה. הודגם pfo ו- bicuspid like aortic valve ביקורת עוד 5 חודשים עם אק״ג מהקהילה. אני מניחה שבמילה like זה הוקלד לא נכון והתכוונת ל-leak? וגם - האם זה אומר שיש לה דליפה כבר עכשיו כי ראיתי שמצב זה לא נפוץ? כי מצד שני רשמת שיש זרימה תקינה על פני המסתמים וקראתי במחקרים שכשיש דליפה במסתם כזה (ולא היצרות למשל או שהוא עובד תקין) זה מצב פחות טוב להמשך החיים ודורש ניתוחים חוזרים לפני גיל 50 בדר״כ. אני נורא מבולבלת, אשמח אם תבהיר לי את המצב ומה קורה במסתם שלה... תודה, אמא דואגת.

קרן שלום, BICUSPID LIKE הכוונה היא שיש מסתם אאורטאלי עם 3 עלים אולם כרגע נפתח כדו עלי בגלל איחוי בקצה של שניים מהעלים. מצב זה די נפוץ ובחלק גדול של הילדים המסתם "משתחרר" וחוזר להפתח ולהסגר כרגיל. אין דליפה! כשיש דליפה אנחנו קוראים לה AORTIC INSUFFICIENCY או בקיצור AI. שורה תחתונה...מותר לישון בשקט ולהפגש עוד כחצי שנה-שנה ואז נראה האם המסתם באמת דו צניפי או שהכל הסתדר. בברכה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים