בדיקת דם ck-b גבוה אם חשד לבעיה לבבית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

30/05/2019 | 22:51 | מאת: תאיר

שלום רב אני מרגיש זמן מה דפיקות לב דקירות בחזה כאבים בשרירים לפעמים ולפעמים תחושת מחנק ועוד אני בן 17 ואתמול הייתי בבית חולים ועשיתי אקג בדיקת דם וצילום חזה הכל היה תקין רק יצא לי Ck-b 689 שהטווח נע בין 10-170 יש לציין שאני בעל מסת שריר גבוה מתאמן 4 פעמים בשבוע אימוני כוח ואירובי לפי מה שקראתי באינטרנט זה יכול להיות קשר ללב ויכול להיות גם בגלל מסת השריר אבל 689 זה לא ממש גבוה? הרופאה לא אמרה על זה כלום אך אמרה שיש חשד לתפקוד גבוה של בלוטת התריס אבל לאחר שעקבתי מה גבוה ומה נמוך בבדיקות הדם זה לא יכול להעיד על בעיה לבבית אני לא מעשן בלי גנטיקה של התקפי לב במשפחה לא שותה משתדל לשמור על אורח חיים בריא

תאיר שלום, CK או בשמו המלא CREATININE KINASE הוא חומר המופרש ממספר מקומות בגוף מהשרירים, מהמח ומהלב . CKMB מופרש מהלב, CKMM מופרש מהשריר CKBB מופרש מהמח. ההערככה שלי היא שבדיקת המעבדה עליה אתה מדבר בודקת CK כללי ולא את אחז מהנגזרות הספציפיות ולכן בבדיקה זן לא ניתן לדעת מה המקור שלו. סביר להניח שבבית החולים בו ביצעת את הבדיקה לקחו בדיקה בשם טרופונין (TN ) שבודקת חומרים המופרשים מהלב וכך ניתן לשלול האם עליית ה CK הגיעה מהלב או מהשריר. עליייה ב CK בספורטאים עם מסת שריר גבוהה צפוייה בעיקר לאחר מאמץ.כאשר 699 אינו ערך גבוה מבחינה מסוכנת בהצלחה ד,ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים