אקו מאמץ ארגומטריה וההבדלים כדאיות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

06/04/2019 | 19:22 | מאת: דניאל

שלום אקו במנוחה עשיתי השבוע לגביי בדיקות מאמץ אני יודע שיש שתיים ארגומטריה ואקו במאמץ אקן במאמץ אין לי טעם לעשות שוב בגלל שעשיתי במנוחה השאלה שלי הבנתי שאקו במאמץ נותנת יותר דיוק לגביי גילוי אוטם בעיות עורקים כלילים בעיות כושר גופני ועוד דברים שקשורים לבדיקה... הבנתי שבארגומטריה זה קצת חיסרון אם הקטע גם של התרשים האק"ג במהלך הבדיקה שיכול להביא ממצאים לא מדוייקים תמיד וזה בדיקה פחות אפקטיבית לעומת אקו במאמץ למה ? והאם בכול זאת ארגומטריה תתן תעבודה טוב אם עושים תבדיקה הזאת ?

דניאל שלום, אקו לב במאמץ כולל ארגומטריה בתוכו כלומר הבדיקה כוללת גם את האקג וגם את האקו ולכן מקיפה יותר מבדיקת הארגומטריה ללא האקו בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים