אנומליית אבשטיין בעובר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

17/03/2019 | 10:25 | מאת: מורן שביט

אשמח לקבל מידע על אנומליית אבשטיין ועל הניתוח שנעשה אחרי הלידה. כל מה שתוכלו להגיד.

מורן שלום, האנומאליה על שם אבשטיין היו תיאור של מום לב מולד בו ישנו חיבור נמוך מהנורמאלי של המסתם הטריקוספידאלי ( המסתם התלת עלי המחבר בין עליה ימין וחדר ימין) דבר הגורם להקטנת החדר הימני, ובו זמנית להגדלת הפרוזדור הימני(קוראים לזה אטריאליזציה של חדר ימין כלומר הפיכת חלק ממנו לחלק מהעלייה. 2 הבעיות העיקריות הנובעות מכך הן א. אם המסתם דולף- ואז הסימפטומים קשורים ברמת הדליפה ב. עד כמה צנוח המסתם כלומר אם צנוח מאד- הפגיעה היא בחדר ימין ההופך קטן מאד שתי בעיות אילו ככל שיותר חמורות מביעות לחומרה בתסמינים הנלווים. בנוסף אליהן ישנה שכיחות מוגבת של הפרעות קצב בילדים אילו הטיפול במקרים הקשים יותר היא ניתוחית עם הצלחה יחסית יפה ותיקון של המום בכל מקרה המצב בילד יכול להיות מרמה קלה ביותר שבו אין הבדל בתפקוד בינו לבין כל ילד אחר ונזקק רק למעקב,ובין מצבים קשים הדורשים התערבות בגיל מאד מאד צעיר. מקווה ששפכתי מעט אור בנושא, בכל מקרה פנו לקרדיולוג ילדים וקבלו את כל ההסברים בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים מומחה

19/03/2019 | 02:50 | מאת: אבשטיין אנומלי

שלום אני חי עם המום הזה שנים (בן33) ללא בעיות אפשר לשרוד עם המום עד גיל מבוגר הכל תלוי בחומרת הפתלוגייה.

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים