שאלה...אשמח לתשובה.....

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

05/03/2019 | 07:30 | מאת: עדן

בת 30 יש לי שתי בנות ובן שתי הבנות עם היצרות קלה במסתם ראיתי אחד מהן עברה צינתור כאשר גילו את זה אחרי לידה והשניה רק מעקב כבר 6 שנים ללא התערבות מעקב פעם בשנה גילנו את זה בגיל 3 היום היא בת 9 שתי הבנות גילו את זה כאשר שמעו אוושה בלב יש לי בן 11 ואף פעם אף רופא לא שמע אוושה ולא עשינו לו אף פעם אקו לב הוא ספרטאי האם כדאי לבצע לו אקו לב בגלל האחיות שלו ומה הסכוי שנמצא דבר באקו? האם אולי יש לו גין מסוים חסר במשפחה מה אפשר לעשות תודה

עדן שלום, לגבי ספורטאים ואקו לב.....אני לא כל כך אובייקטיבי....לדעתי כל ספורטאי צריך פעם בחיים לעשות אקו. אבל אם נדון במקרים ברמה אקדמית נטו, ישנה עלייה בשכיחות מומי לב בתוך משפחות ולכן יד הגיון באקו לב אצלו אולם הצרויות של המסתם הריאתי בד"כ מייצרות אוושה ולכן הסיכוי שיש שם בעיה המריכה התייחסות ולא נשמעה אוושה.....הרבה פחות סביר. בהצלחה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים מומחה

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים