פענוח צ. חזה בבן 8.5

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

15/02/2019 | 10:05 | מאת: שרית

שלום רב. בני עבר אתמול בדיקת צילום חזה לאחר כחודש של שיעול טורדני שלא משתפר תחת טיפול באנהלציות כולל בודיקורט ואנטיביוטיקה. בפענוח נרשם: צל הלב בגבול העליון של הנורמה ציר שמאלי. עיבוי פריברונכיאלי דו"צ ללא עדות לתסנין או תפליט. אני מודאגת מאוד ממהמצא של צל הלב. האם יש קשר לעודף משקל קל ממנו סובל? בעבר היינו במעקב קרדיולוג ילדים עקב איוושה וביצענו אקו לב שפורש כתקין. אודה לך על התייחסות מהירה. שרית

שרית שלום, צילום חזה המפוענח כמפורט אינו מגדיר בעיה לבבית, אולם בהחלט כדאי להמשיך את הביקור.שכן גם מחלות פשוטות לכאורה יכולות להשפיע על הלב. שיעול בלבד אינו סימפטום הדורש יעוץ דחוף מבחינה לבבית, ועוד עם זאת...אקו לב יפתור את השאלה. ההצלחה, ד''ר דן הדס קרדיולוג ילדים

17/02/2019 | 15:21 | מאת: שרית

תודה רבה לך על המענה המהיר

.

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים