קשת אאורטה alsa קומרל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

18/01/2019 | 22:46 | מאת: דנה

שלום ד"ר דן הדס, בני בן ה 4 מאובחן עם קשת אאורטה ימנית alsa וקומרל ואין לו סימפטומים. 1. אני מעוניינת לרשום אותו לחוגי ספורט, שמתי לב שכאשר הוא משחק כדורגל עם ילדים הןא מתעייף יחסית יותר מהר. קצת חוששת מההשלכות. מה דעתך? 2. היינו במעקב קרדיולוגי ושוחררנו לפני כשלוש שנים. האם כדאי לקבוע אצל קרדיולוג ילדים לבדיקה כללית למעקב? אודה לך להנחיות

דנה שלום, הדיברטיקולום על שם קומרל הינה "טעות " בספיגה של שאריות הקשת הרביעית הקיימת בעובר ואמורה להעלם עד הלידה,לפיכך נשארת בליטה במקרים הקלים או צינור מפותל במקרים הסבוכים יותר. בשל מיקומו, ישנם מקרים בהם הוא (יחד עם מבנים נוספים באיזור) יוצר מאין טבעת סביב הושט וקנה הנשימה. הדבר מתבטא בד"כ בינקות בקשיי נשימה או האכלה. בחלק לא מבוטל של המקרים אין תסמינים כלל , בד,כ אין בעיה בהמשך החיים גם לא בגיל מבוגר אולם ישנה אפשרות שבה התסמינים יופיעו (אם יופיעו) בהמשך החיים. במקרים אילו לעיתים יש צורך בהתערבות. הגיוני לבצע מעקב פעם בשנה שנתיים גם אם הכל תקין אולם אין הנחייה חד משמעית, ובמקרה של סימפטומים תמיד אפשר לחזור ולהיוועץ לגבי ספורט, בגיל 4 שנים אם אין החמרה נשימתית בזמן פעילות ספורטיבית אין מניעה מכל ספורט. לגבי ספורט תחרותי בגיל יותר מאוחר, זה כבר תלוי במצב הספורטאי ודורש בדיקות יותר מקיפות מאשר אקו בלבד. בהצלחה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים