עצירת נשימה אצל ילד בן שנה וארבע חודשים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

16/01/2019 | 11:00 | מאת: עינב

הבן שלי בן שנה וארבע חודשים בדרך כלל בריא. לפני כחודש עמד ליד מיטה נמוכה, החליק, והתעלף..עצר את הנשימה.עשינו לו הנשמה , הפכנו אותו שיהיה זרימת דם ...אחרי שתי דקות התאושש. לפני כחצי שנה היה משהו דומה פחות דרמתי...אנחנו מאד לחוצים...האם זה משהו רפואי? האם צריך מעקב קרדיולוג, נוירולוג למי צריך לפנות כדי לשלול דברים .אודה על תשובתך.תודה

עינב שלום, איבוד הכרה בילדים קטנים הוא אירוע הדורש בירור! אירוע כמו שאת מתארת יכול להיות אירוע של BREATH HOLDING SPELL כלומר עצירת נשימה הנגרמת בד"כ בשל חבלה מינורית או חוסר שביעות רצון של הילד ומתבטאת באיבוד הכרה לזמן קצר. יש חשיבות רבה ללכת לרופא הילדים ולהתחיל בירור כולל בדיקה גופנית מלאה,בדיקם דם לשלילת אנמיה וכן בדיקה של מאגרי הברזל, בדיקות עזר כגון אקג ככלי ראשוני , בהמשך במקרה הצורך ניתן להרחיב את הבירור. בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילידם

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים