מסתם ראיתי..................

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

30/12/2018 | 10:00 | מאת: אמא מודאגת

שלום נולדה לי תינוקת לפני שלושה חודשים נשמע אוושה בבית חולים באקו לב נמצא היצרות במסתם ראיתי שהלך וגדל בגיל 12 יום התערבות ברמבם בצינותר .. עשינו בהתחלה מעקב כל שבועיים ואתמול חזרנו אנחנו אחרי הצינתור שלטשה חודשיים הייצרות היא 25 יש לציין לפני חודש הייתה 30 כלומר ירדה ל 25 ושאר הממצאים בלב תקינים רק היצרות במסתם 25 הרופא מואד שמח לתוצאה ואמר לנו לחזור עוד ארבעה חודשים גם יש לי בת נוספת בת 8 גילנו אצל אוודה בגיל 3 ועשינו בירור נמצא אותה בעיה היצרות במבתם אבל עד עכשוי אנחנו במעקב חמש שנים אותו דבר היצרות 26 ולא משתנה ולא עברה צינותר הולכים לבירור פעם בשנה הרופא ביקש לעשות לי לאמא גם אקו לב אחרי שילדתי בשבועיים נצמא דליפה קלה במסתם אורטלי ומינטלי הרופא אמר לי שזה לא משמעותי ואולי זה מצב אחרי לידה או זה מולד ולחזור על הבדיקה אחרי ששה חודשים ושאני יכולה לחיוץ עם זה בלי שום בטיה שאר הממצאים תקינים אפילו אני לא מרגישה כלום עשה לי הבדיקה בגלל ממצא של שתי הבנות האם הבנות שלי במצב יציב ויכולות לחיות עם זה בלי הגבלות אני תמיד יש לי חששות וקורא באינטרנט הרבה על המום הזה מלחיץ אותי וחושבת על לב פתוח ודברים רעים וגם הממצא שלי האם באמת חסר משמעות ואפשר לחיות עם זה אני תמיד לחוצה וחושבת הרבה אשמח לדעת שלך

לאמא המודאגתשלום רב, אני יוצא מנקודת הנחה שהמספרים שאת מציינת הם המפלים על פני המסתם ביחידות של מילימטר כספית ועל פי זה מתייחס לתשובה. אם לא כך הדבר אשמח לקבל נתונים אחרים. מפל על פני מסתם ריאתי של 25-30 ממ"כ נחשב כהצרות קלה ודורש מעקב בלבד. לגבי התינוקת בת ה-3 חדשים. אני לא מעריך שזה היה המצב לקראת הצינתור שכן אחרת סביר שלא היו מצנתרים, הגיוני שאם זה המצב לאחר הצינתור הרי שהצינתור עבר בהצלחה ומכאן שמחת ההרופא המטפל. לגבי הילדה בת 8 השנים: כפי שאמרתי קודם הגיוני שמפל על פני מסתם של 25-30 ממ"כ מעיד על הצרות קלה בלבד ודורש רק מעקב לגבייך, למרות שאנני קרדיולוג מבוגרים כי אם קרדיולוג ילדים אני מעריך שהדליפה מהמסתם האאורטאלי והמיטראלי הן דליפות קלות, חלקן יכולות לנבוע ממצב ש "עודף נוזלים" כמו בזמן הריון וסביר שישתפרו בהמשך. יחד עם זאת הגיוני להמשיך מעקב בכדי לראות שאין שינוי בממצא. שורה תחתונה, הצרות של המסתם הריאתי הינו מום יחסית שכיח מבין מומי הלב המולדים, הוא יכול להיות בכל הספקטרום בין קל מא ועד קשה מאד, לפי הנתונים שהצגת המצב אצלכם בילדה הגדולה הוא קל מלכתחילה ובילדה הקטנה הוא קל כעת בזכות עבודה מצויינת של הקרדיולוגים שטיפלו בך ברמב"ם. אני לא רואה סיבה לדאגה, אבל חשוב להמשיך במעקב. בברכה, ד"ר דן הדס, קרדילוג ילדים, מנהל קרדיולוגיית ילדים אסף הרופא

31/12/2018 | 10:09 | מאת: אמא מודאגת

תודה באמת לך את ממש מתייחס מתוך אהבה לעבודה שלך רואים ומרגישים בתגובות שאלה אחרונה הבנות שלי יכולות לחיות עם זה אם זה נשאר כך רק במעקב בלי שום תנאים וגם אני אותו מצב אפשר לחיות עם זה רק במעקב

תודה רבה , גבי בנותייך: לחיות עם הצרות קלה של מסתם ריאתי אפשר,אין מחקרים המתארים ירידה לא באיכות החיים ולא באורך החיים. לגבייך- אם הממצאים ישארו ללא שינוי גם אצלך המצב מאפשר חיים באיכות חיים ואורך חיים טובה מאד. בברכה, ד"ר דן הדס, קרדיולוג ילדים, מנהל קרדיולוגיית ילדים אסף הרופא

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים