השפעת תרופות על העובר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

20/12/2018 | 19:54 | מאת: TGA בעובר

אני בחודש השמיני להריון, העובר אובחן עם tga. בשל התקצרות צוואר הרחם וצירים מוקדמים רופא הנשים שלי נתן לי מרשם לפרסולאט לעצירת הצירים. בעלון לצרכן כתוב שאסור למי שסובל מבעיות לבביות ליטול את התרופה, האם התרופה עלולה לפגוע בעובר?

שלום רב, פסולאט או בשמו הגנרי NEIFEDIPINE הינו תרופה החוסמת את קולטני הסידן. מוגדר בקטגוריה C בהריון כלומר יש לשקול את יתרונות התרופה על פני חסרונותיה. יחד עם זאת התרופה די בטוחה בהריון כלומר שלא ידוע על מומים לבבים שהיא גורמת לעובר אדם אולם כן ידועים מומים שנגרמו בחיות אחרות. הוולדות תינוק עם TGA כשבנוסף סובל גם מפגות מורידה את היכולת לטפל בו ובכך מחמירה את הסכון לפגיעה נוספת. אין כאן החלטה קלה ולכן על הרופא המטפל מוטלת האחריות בכדי לקבל את ההחלטה שתפגע בעובר בצורה הכי מועטה. יחד עם זאת יש הרבה נסיון בספרות במתן פרסולאט עם תוצאות חיוביות . בהצלחה ד"ר דן הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים