שאלה נוספת לגבי קשת ימנית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

03/12/2018 | 17:20 | מאת: הילה

שלום רציתי להבין מה אומר הממצא הבא- קשת אוארטה ימנית עם סובקלויאן אברנטי שמאלי. האם זה אומר שיש מום נוסף מלבד הקשת הימנית? מה ההשלכות של זה ? תודה

הילה שלום , סאבקלאוויאן אבראנטי שמאלי (ALSA ) הוא ממצא יחסית שכיח בקשת ימנית אולם זהו ממצא נוסף האוממר שחוץ מהיות הקשת ימנית ולא שמאלית, אחד העורקים אינו יוצא במקומו הרגיל אלא יוצא בחלק יותר תחתון של אבי העורקים. שילוב זה יכול ליצור בקונסטלציה מסויימת טבעת סביב הטרכיאה ו/או הוושט ולכן עלול ליצור סימטומים של בעיות בליעה או קשיי נשימה. במקרים אילו יש חשיבות רבה למעקב לאחר הלידה. בברכה ד"ר הדס

05/12/2018 | 04:53 | מאת: הילה

תודה על המענה עד איזה גיל יכולה להיווצר הטבעת? האם גם אחרי גיל 4? מאיזה סיבה ה alsa הופיע פתאום?הייתכן שהיה קיים שם מהלידה ולא ראו פשוט? עד היום הייתה רק קשת ימנית *הילד בן 4.3 תודה

05/12/2018 | 04:57 | מאת: הילה

עד איזה גיל יכולה להיווצר טבעת? האם alsa היה קיים שם תמיד ולא ראו כי עד היום אמרו לי בכל הבדיקות שיש רק קשת ימנית . הילד בן 4 תודה

ALSA אם קיים, היה קיים תמיד. זה מבנה העורקים המולד שלו. באקו לב לא ממש רואים את זה ,רואים יותר טוב באקו לב עובר. ולגבי סימפטומים...לא נפוץ שמופיע אחרי גיל חצי שנה אולם יש מקרים של ילדים מבוגרים בהרבה שמגלים את הממצא ,היות ומחלות של דרכי האוויר הליונות מאד נפוצות בגיל צעיר והסימפטוים הם מאד לא ספציפים ד"ר הדס

ראי תגובה קודמת

06/12/2018 | 12:49 | מאת: הילה

תודה על כל המענה המהיר והסבלנות אמא מודאגת האם שילוב של קשת ימנית ו alsa אומר בוודאות שתהיה גם טבעת ווסקולרית? האם יש מניעה לילד עם קשת ימנית ו alsa להשתולל ולעסוק בספורט ? תודה !

אין חובה שבשילוב בין השניים תווצר טבעת (גם ככה הטבעת העלולה להווצר אינה מלאה) ולכן אם הוא א-סימפטומטי,גגם המנוחה וגם במאמצים אין מניעה מכל ספורט תחרותי בהצלחה ד"ר דן הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים