איוושה בלב ובעיית הולכה חשמלית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

19/11/2018 | 15:14 | מאת: טל

שלום ד"ר, בני בן 4.8 שנים, בריא וללא סימפטומים הקשורים ללב. לפני כשבוע בבדיקה אקראית של רופא משפחה נשמעה לראשונה איוושה סיסטולית 2/6 בגבול השמאלי של עצם החזה. הופנינו לבדיקת קרדיולוג ובאותה בדיקת קרדיולוג נערך גם אקו לב. לאחר הבדיקה ובסיכומה רשם הקרדיולוג כי יש לחזור לבדיקה בגיל 9 שנים לבחינת ההולכה התוך חדרית ואז תישקל בדיקת מבחן מאמץ או לפי המלצת רופא מטפל. בסיכום הבדיקה נרשם כי נצפתה רגוריטציה מזערית-פיזיולוגית במסתם הטריקוספידלי ובמסתם הריאתי. מפל הלחצים הסיסטולי במסתם הטריקוספידלי הינו 16 ממ"כ. עוד נרשם טרבקולציה עדינה פיזיולוגית בחוד החדר השמאלי. אני לא כותב כאן את כל המלל של סיכום הבדיקה, רק את מה שנראה לי, הדיוט שכמותי, כמשהו חריג המצריך את אותה ביקורת בעוד מספר שנים. אני ואשתי מאוד מודאגים, נשמח לקבל את התייחסותך ולקוות שבכך תוכל להרגיע מעט.

שלום טל, בדיקת מפלי הלחצים תקינה לגבי הטרבקולציה בחדר השמאלי, יכול להיות שחשש הקרדיולוג בהתחלה של קרדיומיופטיה של שריר הלב שיכולה להתבטא בטרבקולציות בחדר השמאלי ונטוה להחמיר בד,כ רק סביב גיל ההתבגרות ,אולם זה רק השערה גסה כי הבדיקה שתארת אין את כל הנתנים האלו. אני לא רואה סביה להלחץ...בטח לא עכשיו...אבל מאד ממליץ לחזור לקרדיולוג שבדק ולשאול בדיוק למה התכוון המשורר בהצלחה ד"ר הדס

22/11/2018 | 15:01 | מאת: טל

ומהי בעצם קרדיומיפטיה, אם אכן זאת האנמנזה? ומה בדיוק ההשלכות ודרכי הטיפול?

קרדיומיופתיה היא פגיעה במבנה התאים של שריר הלב, ישנם מספר סוגים שונים של קרדיומיופתיה וההסתמנות הקלינית שונה בין הסוגים השונים וכך גם הטיפול. ישנן קרדיומיופתיות שמטופלות בתרופות ,ישנן כאלה המצריכות תנתור ישנן כאלה שמצריכות קוצב הכל תליו בהסתמנות הקלינית במהלך השנים כאשר בדרך כלל ההסתמנות מתחילה באיזור גיל ההתבגרות ויכולה להשאר קבועה או להחמיר עם השנים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים