דופק מהיר בילד בן 4 עם רקע נוירולוגי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

18/03/2018 | 21:25 | מאת: נחמה

שלום רב, בני בן 4 עם מחלת חומר לבן ללא כותרת. בעבר היה חשד לבעיה לבבית נעשה אקו לב שהיה תקין (בגיל שנתיים). לפני 4 חוד' פעם ראשונה שנתקלנו בבעיה הילד היה באשפוז עקב החמרה בתסמינים נוירולוגים במהלך האשפוז ניתרו אותו עקב חום גבוה וחשד שיתפתח אירוע נוירולוגי (חשד למחלה מיטוכונדריאלית), בזמן הניתור הילד קפץ משינה התלונן על כאבי חזה כאשר הדופק נע ביו 178 - 200 וירידה בסטורציה נשלל אירוע לב. בשבוע האחרון כמעט כל יום מספר פעמים ביום הילד מקפיץ דופק לאזור ה 150 פעם אחת קפץ ל 178 (נמדד במכשיר סטורציה) מרבית המקרים היו במנוחה או בפעילות קלה בלבד. שאלותי הן: 1. מה יכול ליצור את התנודות האלו? 2. מה ניתן לעשות כדי למנוע אותם? 3. האם יתכן שהמקור הוא למעשה נוירולוגי ולא לבבי?

נחמה שלום, אנסה לעשות קצת סדר בבלגאן. 1. לפני ששמים כותרת של הפרעות קצב ומחפשים מחלות המקשרות בין לב למח צריך קודם להבין האם באמת יש הפרעות קצב לב היות ותנודות דופק סביב ה150 הן נורמאליות בילדים בני 4 אשר מסוגלים במהלך התרגשות גם ללא פעילות גופנית להגיע לדופק של 200. יש צורך לבצע בירור לבבי שכולל אקג אקו לב והולטר עם יומן אירועים ככה שבזמן תיעוד של דופק מוגבר נוכל להבין מה היה מצב הילד וגם נוכל לראות האם יש מקור לא תקין לדופק זה. 2. במקרה שתמצא הפרעת קצב ניתן לטפל בחלק מאד גדול מהן בין אם בתרופות או יותר מאוחר בצינתור אלקטרופיזיולוגי 3. לגבי מקור התופעה, זה בעיה מורכבת יותר היות ישנן תעלות אשלגן הקיימות הן במח והן בלב ויכולות לעשות הפרעות קצב וגם פגיעה מוחיתת. אולם למח ישנה אפשרות של שליטה על קצב הלב גם ללא בעיה לבבית ולכן לא בטוח שיהיה קל למצוא מקור בודד למצב ולכן: אני ממליץ לעשות בירור לבבי בהתייעצות עם מומחה להפרעות קצב לב ילדים ולאט לאט לפתור את הבעיה המורכבת. וחשוב לזכור שמבחינת הלב בד"כ יש פתרון בהצלחה ד"ר הדס

18/03/2018 | 22:21 | מאת: נחמה

תודה רבה על התגובה המהירב

בהצלחה

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים