כאב חולף ובא בצד שמאל של החזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

18/04/2017 | 09:28 | מאת: לילך

שלום רב, מזה כחודשיים שבני בן ה-8 מתלונן על כאב קצר בין כמה שניות לדקה בצד שמאל של החזה. יש לציין שהוא ילד מאד אנרגטי אך הכאב מופיע לא במהלך או אחרי פעילות גופנית. אני מאד חוששת מהמצב ומעוניינת לדעת מה עליי לעשות ואילו בדיקות מומלץ שנעבור. תודה מראש, לילך.

שלום לילך, כאבים בחזה בילדים הם דבר נפוץ מאד מקור לבבי לכאב לעומת זאת,אינו נפוץ כלל. אולם היות וכולנו מכירים את סיפורי המבוגרים על כאבים בחזה ובעיות לב, נהוג לברר גם את המקור הלבבי. חשוב לשוחח עם רופא הילדים , לעבור בדיקה פיזיקלית מלאה ולשלול בין היתר בעיות בצלעות או בסחוס, הגדלת רקמת השד,מחלות ריאה וכו'. אבל הנפוץ ביותר הם כאבי שרירים. כדאי לעשות אקג, ואם רופא הילדים מתרשם שיש לברר גם את המקור הלבבי,אז כדאי גם אקו,הולטר ופגישה עם קרדיולוג ילדים בהצלחה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים