ילדה בת חמישה חודשים עם ASD

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

01/03/2017 | 12:21 | מאת: ילדה עם ASD

שלום בת שלי בת חמישה חודשים.ילדה בריאה ופעילה אובחנה עם ASD מסוג SPECTUM בגודל 9 ממ עם Large shunt וצד ימני מוגדל. אמרו לנו שהתערבות כירורגית נעשית רק בגיל שנתיים שלוש. האם יכולה להיות סיבה להתערבות יותר מוקדמת? חשוב לציין שילדה ללא סימפטומים מיוחדים ואין סימנים ללחץ ראייתי

שלום רב, אני מעריך שהתכוונת לSECCUNDUM ASD שהוא פגם שכיח במחיצה שבין בעליות בלב. פגם בגודל של 9 מ"מ אכן צריך להסגר, כאשר המועד המדויק תלוי בגודל הילדה,גודל הפגם ומידת ה"נזק "שגורם הSHUNT. ניתן לעשות את ההתערבויות האלה בגיל מאד צעיר אולם בד"כ מעדיפים להמתין עד כמה שאפשר. חשוב מאד לבדוק שאין מעבר לא תקין של ורידי הריאה, וכן לראות האם הפגם מתאים או לא לסגירה בצינתור ולאו דווקא בניתוח. בהצלחה ד"ר הדס

04/03/2017 | 22:48 | מאת: מירי

האם מעבר לא תקין של ורידי הראה ,הכוונה ליתר לחץ ראייתי?

שלום רב, אני מעריך שהתכוונת לSECCUNDUM ASD שהוא פגם שכיח במחיצה שבין בעליות בלב. פגם בגודל של 9 מ"מ אכן צריך להסגר, כאשר המועד המדויק תלוי בגודל הילדה,גודל הפגם ומידת ה"נזק "שגורם הSHUNT. ניתן לעשות את ההתערבויות האלה בגיל מאד צעיר אולם בד"כ מעדיפים להמתין עד כמה שאפשר. חשוב מאד לבדוק שאין מעבר לא תקין של ורידי הריאה, וכן לראות האם הפגם מתאים או לא לסגירה בצינתור ולאו דווקא בניתוח. בהצלחה ד"ר הדס

04/03/2017 | 21:26 | מאת: מירי

תודה רבה על התשובה. לפי מה מעריכים את מידת הנזק שגורם shunt? מה זה מעבר לא תקין של ורידי הריאה?

ממירי שלום, מעבר לא תקין של ורידי הריאה נקרא: ANOMALOUS LEFT PULMONARY VENOUS RETURN , באופן נורמאלי ישנם 4 ורידי ריאה שאמורים להכנס לעליה השמאלית, לפעמים אחד מהם נכנס בטעות לעליה הימנית ולכן חשוב לבדוק לפני שסוגרים את הפתח בין עליה ימין לשמאל שורידי הריאה נמצאים במקום. הנזק מה SHUNT נמדד בגודל העליה, גודל החדר הימני, הדליפה מהמסתם הטריקוספידאלי ומדידות הלחץ הריאתי ד"ר הדס

05/03/2017 | 13:28 | מאת: מירי

מה עושים אם יש מעבר לא תקין של ורידי הראה?

בניתוח מתקנים

05/03/2017 | 15:19 | מאת: מירי

רופא שעשה לנו אקו לב כתב שמבנה לב וכלי דם תקין.האם עדיין יכול להיות PAPVC?בנוסף עשינו את כל הסקירות בהריון ותמיד אמרו שהכל תקין.האם יכול להיות שיד מעבר לא תקין של עורקים ולא גילו עד עכשיו?

חשוב שיהיה כתוב שניקוז ורידי הריאה תקין, כי קשה לראות את כל הארבעה (ובאקו לב עובר עוד יותר קשה) ולכן זה יכול להתפספס, סביר להניח שהרופא שביצע את האקו הוא קרגדיולוג ילדים ובארץ יש בהחלט מודעות טובה לעניין ורידי הריאה, אולם לא מזיק לוודא לפני שהולכים לפרוצדורה התערבותית שוב בהצלחה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים