בן 19 דופק מהיר והחסרת פעימה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

11/02/2017 | 19:13 | מאת: יואב

בן 20 85 קג 1.85 בריא בדרך כלל,אך מזה 4 חודשים סובל מתחושה של דופק חזק ומהיר מידי פעם במהלך היום ובעיקר תחןשה מפחידה של החסרת פעימה (שלאחריה דופק מהיר לכמה דק) עברתי את הבדיקות הבאןת מבחן מאמץ-תקין (מסקנות כושר נמןך) הולטר 48 שעות-תקין (למעט פעימות מוקדמות בודדות שלטענת הרופא תקינות לכול אדם) אקג-תקין אקו לב- תקין הקרדיולוג אמר שהתופעות לא ממקור לבבי עדיין מרגיש דופק מהיר,ומידי פעם (פעם ביןם-יומיים ) החסרת פעימה הכוונה שאני יושב ופתאום הלב שלי עוצר לרגע ואז דופק מהר או שנותן מלא דפיקות חזקות פתאום ברמה שאני מרגיש שהוא מתהפך הקרדיולוג טוען שאין מדובר במשהו לבבי אלא אולי חרדה אך קרןב משפחה שלי נפטר לא מזמן מדום לב וזה נורא מלחיץ אותי, מה הסיכויים בגילי לדבר כזה? והאם תוצאות הבדיקות התקינות יכולות להרגיע אותי ב100 אחוז שלא מדובר במשהו לבבי? והאם באמת הגיוני שפעימה מוקדמת מפחידה ככול שתיהיה לא מסוכנת במקרה שלי? תודה רבה :)

שלום רב, ממה אתה מתאר, אם בזמן ההולטר לא חשת אירוע, עדיין לא נשללה לחלוטין האפשרות של הפרעת קצב ממקור עלייתי או חדרי (מתאים יותר לסוגים מסוימים של SVT . בכל אופן , ניתן להשתמש במכשיר בשם EVENT RECORDER והקליט אירוע כאשר הוא קורה ואז לדעת האם המקור הוא לבבי או לא. חשוב לזכור שגם מקור שאינו לבבי לא חייב להיות חרדה, יכול להיות הפרעות בבלוטת התריס, ביותרת הכליה או הפרשות לא תקינות של קטכולאמינים. בכל מקרה הייתי ממליץ לחזור לרופא המטפל ולהתייעץ עמו שוב יחד עם זאת צריך לזכור שהסיכוי לבעיה לבבית מסכנת חיים ביגלך כשהבדיקות שנעשו עד עתה תקינות ...הינו נמוך מאד בהצלחה ד"ר הדס

12/02/2017 | 10:56 | מאת: המשך

שכחתי לציין לאחר הקרדיולןג הלכתי גם לרופא משפחה בדקתי גם את בלוטות התריס ובדיקות דם רגילות ששני הדברים יצאו תקינים, הרופא משפחה טען שיכול להיןת שאני חש בהחסרת פעימה או בפעימה נוספת פעם ביום יומיים וזה לא משהו מסכן חיים אך האם באמת למרות כמה שזה מפחיד ההפרעות קצב האלה (שגם אתה תיארת שאפשריות) יכול להיות שאינן מסכנות חיים למרות הרגשתם המפחידה? אני פשוט מתקשה להאמין כי באותו רגע ההרגשה מפחידה בטירוף!

יואב שלום, אין אפשרות ברפואה לתת הבטחה ל 100% אנחנו רופאים....לא אלוהים... אני חושב שתה מספיק מוטרד מהאירועים שאתה מתאר בכדי להמשיך בירור בנידון ולכן גש אל רופא המשפחה ודבר איתו/איתה כי זאת הרפואה הנכונה. כמו שכתבתי קודם, אם לא חשת באירוע בזמן בדיקת ההולטר יש מקום לשקול EVENT RECORDER והתייעצות עם מומחה להפרעות קצב, ובמקביל לשלילת המקור הלבבי הגיוני לבדוק את שאר התחומים בהצלחה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים