עצם הפיבולה

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

20/08/2015 | 05:05 | מאת: יעקב

דר שלום לפני כשבוע וחצי נפלתי ונקעתי את הקרסול ושבר ללא תזוזה בשליש העליון של עצם הפיבולה - אין גבס אבל תחבושת אלסטית כמה זמן לדעתך עד שאוכל לחזור לפעילות ספורטיבית של הליכה מהירה או ריצה (אני בן 48)והאם יש משהו שיכול יהיה לזרז את ההחלמה או כל טיפ אחר לחזרה לפעילות תודה מראש

שבר פיבולה בחלקה העליון מלווה בנקע מחשיד מאד בפגיעה ברצועה חשובה המחברת בין עצם השוק ( טיביה ) לעצם השוקית ( פיבולה ) רצועה זו חשובה ליציבות הקרסול ודורשת קיבוע ניתוחי לרוב ממליץ פנייה לאורטפד , לשקול צילום קרסול בסטרס . בברכה דר נמרוד שניר אורטופד מומחה רפואת ספורט וניתוחים ארטרוסקופים

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך