גידים קצרים

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

07/03/2015 | 18:37 | מאת: עליזה קרייצמן

גבר בן 52 ניפגע במוחו עקב דום לב ןהחייאה ממושכת ולכן לא הגיעה די חמצן למוח לדאבוני.המטופל נימצא במחלקה סיעודית יכול מעט להזיז את אבריו אך בירכיו בכיפוף וכפות ידיו ומיפרקי כפות ידיו כפופות כלפי פנים וכן אצבעות ידיו גידיו התקצרו מה ניתן לעשות במיוחד שהוא פעמים רבות במצב ספסטי.אשמח לקבל יעוץ תודה רבה.

המצב בו יש כיווץ וחוסר איזון בין גידים משני צידי מפרקים אופייני לכיווץ ספסטי לאחר ארוע מוחי או פגיעה מוחית אחרת . הטיפול כולל בדרכ פיסיוטרפיה אינטנסיבית , סדים ולעיתים הזרקה של בוטוקס . הטיפול הוא בדרך כלל עי נוירולוגים או אנשי שיקום . בברכה

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך