כאב במסלול הסכיאטי וקרע בלברום הירך

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

28/07/2016 | 16:30 | מאת: גבי

שלום האם כאב במסלול הסכיאטי יכול להיגרם מקרע בלברום הירך? יש לי כאב כזה, שמתחיל מאיזור קצת מעל הישבן השמאלי ועובר דרך הישבן מאחורה במורד הרגל עד לעקב. הכאב כמעט תמיד מופיע כשאני מתכופף להרים משהו מהריצפה עם רגליים ישרות. אורטופד מומחה עמוד שדרה הסתכל בצילום MRI עמוד שדרה מותני שעשיתי - הוא שלל שזה מגיע ממשהו בעמוד השדרה.

שלום הסימפטומים שאתה מתאר יכולים להתאים לכאב שנובע בעיקר מלחץ על העצב הסכיאטי , העצבים היורדים מהגב לכיוון הרגל יכולים להילכד במספר גבהים ביניהם אזור היציאה מעמוד השידרה , בין שרירים כמו במקרה של פיריפורמיס סינדרום וכן באזורים יותר מרוחקים עי רקמה פיברוטית או שריר. כאב מקרע לברום לרוב נותן סימפטומים ספציפיים ביותר עם מבחנים פרובקטורים מיוחדים. ממצע ב mri של קרע לברום יכול להיות לא משמעותי קליני וכנל גם ממצאים בmri עמש . ממליץ בדיקה עי אורטופד המתמחה בתחום מפרק הירך או הגב . בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים ( ברך וירך ) ניתוחים ארטרוסקופיים וורפואת ספורט

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך