חצי שנה כמעט לאחר פריקת פיקה

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

26/12/2019 | 16:30 | מאת: אפרת

בתי בת ה-15 בקרוב פרקה את הפיקה תוך כדי ריקוד בבית.במיון הוחזרה הפיקה למקום.צלום רנטגן ללא ממצא שבר.הרגל נחבשה בתחבושת אלסטית למשך 4 ימים ושוחררה הביתה.החלה פיזיותרפיה כשבועיים לאחר האירוע ועדיין נמשכת אך עם שיפור קל מאוד.בדיקת אולטרסאנד אצל מומחה לרדיולוגיה אבחנתית נמצא כי יש קרע מלא ברצועה הצידית הפנימית.בבדיקת מומחה נמצא כי לביתי יש גמישות יתר.כמו שכבר ציינתי מאז האירוע עברו עמעט חצי שנה ועדיין יש נפיחות,כאבים בצד הפנימי של הפיקה ומתחתיה ולעיתים כאבים גם מעל הפיקה.עדיין קשה לה מאוד לטפס/לרדת במדרגות,ישנה צליעה קלה,יש קושי בכיפוף הברך.בנוסף ומאוד מדאיג אותי יש לה תופעה שהברך מתקפלת אשמח ללא שליטה עד לעיתים מעידה.אשמח לשמוע את חוות דעתך והסבר על הסיבה לברך המתקפלת.איזה טיפול מומלץ במצבה?מצרפת צילום בדיקת mri אשמח ואודה מאוד שתתיחס לכל ממצאיו: טכניקה:בוצעו סריקות של הברך במישורים אקסילרי,קורונלי וסגיטלי בשקלול T1,T2,PD כולל דיכוי שומן. ממצאים: מודגמת בצקת לשד עצם באספקט הקידמי של הקונדיל המדיאלי של הירך הדיסטלי.בנוסף מודגם ממצא ציסטי תת קורטיקלי באיזור בגודל כ-5 מ"מ.ללא עודף נוזל פירקי. הליגמנטים המצטלבים LCL,MCL-ב.מ.פ המניסקים שמורים.פיקה וגידי הפיקה שמורים. מודגמת בצקת בארית אינה כולם המדיאלי של הפיקה באספקט הפנימי שלו,ללא עדות לקרע שלם.

אחהצ טובים פריקה של הפיקה הינה טראומה משמעותית לברך לאחריה צריך שיקום שכולל מעקב אוטופד ופיסיוטרפיה אינטנסיבית בנוסף להדמיה מתקדמת כMri or CT במידה ואין שיפור תוך חצי שנה ממליץ בדיקה מקיפה חדשה . קריסה או כיפוף לא רצוני של הברך צריך להיבדק . בברכה דר שניר

26/12/2019 | 18:21 | מאת: אפרת

תודה רבה ד"ר על המענה המהיר.אמח באם תוכל להביר לי 2 ממצאים שנראו בבדקת ה- MRI. 1.בצקת לשד עצםבאספקט הקידמישל הקונדיל המדיאלי של הירך הדיסטלי. מה זה אומר?האם צריך התייחות או שאין שום משמעות לממצע? 2.ממצא ציסטי תת קורטיקלי באיזור בגודל כ-5 מ"מ? 3.מודגמת בצקת בארית...

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך