רקע נוסף ושאלה נוספת

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

19/03/2019 | 00:05 | מאת: טלי

אני אישב בת 59. סוחבת בעיות בירכיים, קרסוליים, כתפיים, טניס אלבאו... וכאב במגע קל בכל מיני מקומות בגוף. כבר מספר שנים. ב-7 שנים האחרונות נפלתי 5 פעמים, שברתי יד, שברתי רגל, נקעתי רגל. מתחתי גיד בשוק שמאל לפני שנתיים, ועכשיו... לאחרונה הייתי אצל האורטופד בגלל כאבים בברך. הסתבר שיש לי קרע קל בגיד. אבל מאחר שאני סוחבת את הבעיה במשך 4 חודשים. התפתחו כאבים כמעט בכל הרגל, וגם בברך השניה. האורטופד שולח אותי לפיזיותרפיה. אני מעוניינת לדעת למה זה קורה לי. ומאמינה שכשנדע מה הסיבה, נוכל לרפא ולמנוע הרבה יותר טוב. מזה 10 שנים שאני הולכת (לסרוגין), לאוסטאופט, לפיזיותרפיה, לדיקור, לשיאצו... כדי להתמודד עם הכאב, ולמנוע החמרה. לפני 6 שנים הייתי אצל ראומטולוג שאמר - אולי יש לך פיברומיאלגיה, אבל לא יצא לך כלום מההגדרה הזו. אוסיף שאני סובלת מאלרגיות מגיל צעיר והובחנתי כחולת אשימוטו (הסירו חצי בלוטה לפני 30 שנה). אני סובלת שנים, והייתי רוצה לדעת: א. מה יכול לגרום לכאבים כה רבים, ולפגיעה חוזרת בגידים. ומה רצוי לבדוק. ב. האים ראומטולוג הינו הכתובת הנכונה? אורטופד, או שעלי לגשת לרופא אחר?

בוקר טוב בגין כאבים מפושטים , מחלות אוטואימוניות נראה כי הגורם המוביל בטיפול שלך צריך להיות ראומטולוג ורופא משפחה במידה ויש בעיה מכנית הראומטולוג יפנה אותך לאורטופד . בברכה דר נמרוד שניר

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך