PVNS בברך בעקבות לידה

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

05/05/2016 | 02:36 | מאת: אנה

שלום, יש לי נפיחות בברך שהופיעה מיד לאחר לידה (תקינה, ללא אינפוזיה). הברך כמעט ללא כאבים, הכאבים והנפיחות מחמירים לאחר עמידה ממושכת ולאחר רחצה במים. נשלחתי לפזיותרפיה מאסיבית אך הנפיחות והכאבים רק החמירו עם הזמן. בדיקות דם פעמיים לאורך התקופה, בשתיהן אין סימנים לתהליך זיהומי. עתה לאחר שנה ללא שיפור נשלחתי ל-MRI עם חשד ל-PVNS ואמירה כי כנראה יהיה צורך בכירורגיה ארתרוסקופית. אשמח לחוות דעת על משמעות התוצאות: "נוזל תוך מפרקי בנפח מוגבר. יש האדרה של הסינוביום. באזור קדמי של המפרק יש האדרה יחסית בולטת ואזורים חסרי סיגנל בין בסריקה במשקל T2*. יש לציין מלאות וההאדרה קלה במעטפת גיד הפופליטאוס עם האדרה קלה ומוקדים חסרי סיגנל. אין מזהים ארוזיות. הממצאים יכולים להתאים ל-PVNS. הסהרונים בעלי צורה תקינה ללא קרע. הרצועות הצולבות והרצועות הצידיות קציפות ללא קרע. אין בצקת מח עצם. הסחוס המפרקי בעובי ועוצמת אות תקינים. הגידים שמורים. לסיכום: סינוביטיס עם עיבוי קל והאדרה של הסינוביום. מספר מוקדים הממוקמים בעיקר באזור האינטר-קונדילרי ומעטפת גיד הפופליטאוס החשודים למוקדים של PVNS." קודם כל, לוודא, האם הממצאים יכולים להתאים גם למשהו שונה מ-PVNS? (אם כן מה?) האם הבנתי נכון שהמוקדים הם רק קדמיים? פשוט הבנתי שאם מעורבים גם אחוריים זה מעלה את הסיכוי בצורך ניתוח פתוח ופחות סביר להסתפק בארתרוסקופיה, או שכיוון שמדובר בריבוי מוקדים בכל אופן כנראה יהיה צורך בניתוח פתוח? תוך כמה זמן לכל היותר צריך לקבוע ניתוח? (עד כמה המצב חמור/דחוף לטיפול)? מה הסיכוי לחזרה של הגידולים? (כיוון שהנפיחות הופיעה מיד לאחר הלידה (לידה ראשונה) האם יש סיבה להאמין כי הריון/לידה נוספים יגרמו להופעה מחודשת של גידולים כאלו? מה בלידה יכול היה לגרום להופעה של הגידולים הללו?) תודה רבה!

בתשובה מצוינים ממצאים בחלק הקידמי ובאחורי , רבל אצטרך לעבור על ה Mri כל מנת להיות בטוח . הטיפול הינו ארטרוסקופי \- טיפול ניתוחי פתוח . הרבה תלוי בסקירה הארטרוסקופית ומיקום הנגעים ב Mri ממליץ פניה למחלקה לאורטופדיה אונקולוגית בביהח איכילוב ( היחידה הארצית ) - נסיון עשיר מאד בטיפול בPVNS

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך