התייעצות לאחר פריקת פיקה

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

23/05/2017 | 12:25 | מאת: מיתר

שלום, לפני קצת יותר משבועיים פרקתי את הפיקה.. הייתי אצל אורטופד ששלח לצילום (רנטגן- תוצאה תקינה) ולאחר מכן שמו לי גבס לקיבוע (סד גבס משני צידי הרגל) למשך שבועיים .. לפני יומיים הורדתי את הגבס וכעת אני מתחילה פיזיותרפיה.. אבל ביינתים הנליכה שלי עדיין לא תיקנה..לא מצליחה לעלות מדרגות עם הרגל הפגועה (לא יכולה לשים עליה את כובד הגוף) ומידי פעם כשאני עוברת מכיפוך הרגל ליישור אני מרגישה כמו מתיחה כזאת מתחת לברך.. האם זה טבעי מה שאני מתארת וזה יישתפר במשך הזמן עם הפיזיותרפיה? או שכדאי לפנות למומחה ברך? בנוסף, יש לי בעיקר טראומה כרגע.. אני ממש חוששת שזה יקרה שוב.. באיזנ מצבים זה יכול לחזור? יש סיכוי שזה יררה לי סתם כך מהליכה או במהלך התרגילים של הפיזיותרפיה? אשמח לעזרה ובעיקר להרגעה.. זה היה נוראי!!! לא רוצה שזה יחזור על עצמו! (בת 23)

31/05/2017 | 02:35 | מאת: מיתר

???

פריקה של הפיקה הנה ארוע מאד טראומטי ומכאיב , השיקום לאחר פריקה ראשונה היא בעיקר ע״י פיסיוטרפיה אינטנסיבית ( תרגול עצמי 4 פעמים היום ) . המתח באספקט אחורי של הברך הינו טבעי ונפוץ ונובע ממספר מקורות כולל מתיחה דל קפסולה אחורית ושרירי המסטרינגס . היכולת שלך מבחינת מדרגות וכדומה ישתפרו אני בטוח . לגבי מניעה הפיסיוטרפיה ובירכית לברך אמורים לעזור ממליץ בכל מקרה פנייה למומחה ברך לוודא כי אכן מדובר בפגיעה מבודדת לפיקה ואין שבר או פגיעה נוספת בברכה דר שניר

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך