השכבת אחים עם הבדל גיל קטן

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

16/12/2016 | 13:36 | מאת: הדר

שלום, אני אמא במשרה מלאה לשניים (בת שנתיים ובן 8 חודשים) לפני כשלושה שבועות העברנו את הקטן לישון באותו החדר עם אחותו. בהתחלה הוא היה מתעורר 3-4 פעמים בלילה (מוצץ שנפל, כאבי שיניים, בקבוק...) ומעיר בכל פעם את אחותו. הדבר גרר צעקות, בכי והיסטריה מצדה. כל פעם שנכנסתי לחדר הילדים, היא כבר עמדה במיטה צועקת ובוכה. תמיד ליטפתי אותה, אמרתי לה שאני כבר מרגיעה את אחיה ושהיא יכולה לחזור לישון. היא תמיד חיכתה לי במיטה, ישובה עם מוצץ, שאסיים איתו ואקח אותה על הידיים ואתן לה בקבוק מים. לפני שלושה לילות, היא התחילה לצעוק ולצרוח בזמן ההשכבה ולסמן לי עם ידה שאוציא את אחיה מהחדר (היא הולכת לישון כשעה אחריו). היא לא נרגעה עד שלקחתי אותו (הוא כבר התעורר מהמהומה שבחדר) והוצאתי אותו מהחדר. ברגע שסגרתי את הדלת, היא הרדימה את עצמה תוך דקות ספורות (מאז שהיא בת 4 חודשים היא ישנה לילות רצופים של כ-12 שעות, ויודעת להרדים את עצמה לבד). הרדמתי אותו על הידיים בסלון (דבר שאני לא בעד), חיכיתי כחצי שעה ובשקט הכנסתי אותו חזרה לחדר הילדים. אתמול, החלטתי שזה לא עסק ושאם היא לא רוצה לישון ביחד, היא תוצא מהחדר ולא הוא. וכמו בשני הלילות שקדמו, לאחר טקס ההשכבה, בזמן שאני סוגרת אחריי את הדלת, היא נעמדה במיטה והתחילה את הבכי, הצעקות והסימון עם היד להוציא את אחיה. לקחתי אותה מהמיטה ויצאתי איתה מחדר הילדים לסלון. הושבתי אותה על הספה ואמרתי לה ברוגע שמי שצועק ולא הולך לישון בשקט, לא יכול להיות בחדר וצריך לחכות עד שיהיה מוכן להיכנס לחדר וללכת לישון בשקט. כמובן שהטלויזיה היתה כבויה ולא אפשרתי גישה לאף צעצוע. פשוט ישבנו על הספה וחיכינו. 5 פעמים היא ביקשה שאכניס אותה לחדר והנהנה בראשה כששאלתי אם היא תהיה בשקט. 5 פעמים הוצאתי אותה מהחדר, כי בשניה שסגרתי אחרי את הדלת החלו שוב הצעקות... לבסוף, ב-4:00 לפנות בוקר, היא היתה גמורה מעייפות ונרדמה על הספה בסלון. העברתי אותה לחדר ובשניה שהיתה במיטה, שוב החלו צעקות. אמרתי לה לילה טוב, נתתי נשיקה ויצאתי. 5 שניות אחרי, נהייתה דממה והיא נרדמה מרב תשישות. בעלי חושב שאנחנו צריכים להשאיר אותה במיטה לאחר טקס השינה (שעת השכבה זו שעת השכבה) ולתת לה להבין שאין ברירה אחרת, אלא לישון עם אחיה באותו החדר. להיכנס כל 5-10 דקות כדי להרגיע אותה ואותו (ברור לי שהוא יקום מההיסטריה שלה) עד שירדמו שניהם. אני לא יודעת אם דרך הפעולה בה בחרתי, היא הדרך הנכונה. אני לא רוצה לגרום לבתי נזק עם חוסר שעות שינה (היא לא ישנה במהלך היום) ומצד שני, אני לא רוצה להפריע לרצף השינה שלו (הוא החל לפני כשבוע לישון לילה רצוף עם התעוררות אחת באמצע לבקבוק). אשמח ואודה לקבלת חווד מקצועית. בהערכה רבה, הדר

שלום הדר. הפתרון הטוב ביותר אם יש לכם את האפשרות לכל אחד מהם חדר בנפרד, לפחות עד שטיפה יגדלו. אם אין אפשרות חשוב מאוד לדבר ולהסביר לגדולה שעכשיו היא ואחיה התינוק ישנים בחדר ביחד ולפעמים הוא מתעורר ובוכה, שהיא לא צריכה לפחד או לבכות הוא בוכה כי זו דרכו להסביר שהוא צריך משהו, כמו בק'. אכן הטיילת לסלון אינה מומלצת, עם ההשכבה השאירי אותם בחדר, מה שיכול לתרום הוא נוכחותך בחדר, שבי על כיסא עד ששניהם נרדמים, בלי לדבר, בלי קשר עין, אם בוכים להרגיע ולחזור לשבת על הכיסא. חשוב שתתכננו מראש את טקס ההשכבה של שניהם מהתחלה לפרטי פרטים מה צריך לעשות מכיוון שהורים עייפים לא זוכרים החליטו עם מי מהם אתם מתחילים, הסבירו את התכנית, נסו להיות יצירתיים כמו אפילו לתת לגדולה תפקיד של גדולה, היא שומרת עליו בלילה כדי שלא יפחד וכו' זכרו שכל שינוי לוקח זמן הטמעה לכן לא להישבר למרות שקשה. לאחר ההסתגלות למצב תוכלי בהדרגה להזיז את הכיסא לכיוון הדלת עד ולא יהיה צורך להישאר בחדר. בהצלחה.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות