איך לשנות לתינוק הרגלי שינה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

22/04/2020 | 23:18 | מאת: אסתי

שלום רב, מדובר בתינוק בן 4 חודשים. נרדם בסביבות 1:30-2:00 בלילה ולכן בבוקר יישן עד הצהריים. איך להרגיל אותו לישון בשעות הערב בסביבות תשע בלילה לשינה רצופה?

המלצה היא לעשות סדר יום מדוייק למשל להתעורר בבוקר לחתל להאכיל בגיל זה יכול להיות ער כשעה עד שעה וחצי ואז להשכיב לשנת הבוקר כנ"ל לשנת צהריים ואחר הצהריים, לקראת שנת הלילה (בגיל זה בד"כ סביב 21:00-22:00) טקס שינה שאת מחליטה על מה כולל הטקס: מקלחת, עיסוי, הנקה/בקבוק, שיר/סיפור, השכבה לשינה, אם מתעורר בלילה מומלץ לא להגיב מיד, תינוקות סביב גיל זה נוטים להתעורר ולהיות ערים אפילו שעה, להתקשקש עם עצמם, להפיק קולות וכו', אם אינו בוכה אין צורך להגיב ולא להכנס לחדרו לאחר זמן ירדם חזרה בעצמו, אם בוכה כמובן שיש לגשת ולראות מה הסיבה, אולי מספיק לתת לו מוצץ ויחזור לישון, אם לא לבדוק טיטול ולבסוף כמובן לבדוק אם רעב, כל הנ"ל מומלץ לבצע בחדר המוחשך ובשקט ע"מ לשמור את תחושת הלילה והשקט כמה שניתן.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות