התעוררויות רבות בלילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

23/01/2020 | 17:59 | מאת: ליאת

יש לי תינוקת בת חצי שנה שעד לפני כחודשיים בערך היתה ישנה בין 4 ל 6 שעות רצוף בלילה,התעוררה פעם עד פעמיים לינוק וחזרה לישון עד הבוקר. בחודשיים האחרונים אחרי האמבטיה היא יונקת ונרדמת ואז מתעוררת כעבור רבע שעה עד חצי שעה בבכי היסטרי.כשהיא בוכה היא ערה,כל זה קורה עד אשר נכנסת לשינה עמוקה וגם אז מתעוררת כל שעתיים לינוק ושוב נרדמת,בימים האחרונים זה החמיר והתחילה להתעורר כל חצי שעה שעה לינוק. הרבה פעמים קורה שמאוד עייפה אחרי מקלחת ונרדמת כשלא מספיקה לינוק ולשבוע.בלילה לעיתים ההנקה היא לא מתוך רעב כיוון שיונקת מעט מאוד וחוזרת לישון. יש לציין שחזרתי השבוע לעבודה מחופשת לידה ומוצאת את עצמי בקושי מצליחה לתפקד בעבודה מכל החוסר שינה. אשמח לקבל מענה,תודה!

אכן ציינת בעצמך שהשבוע חזרת לעבודה אז פתאום חלק גדול מהיום שלה שחלקת איתה נעלם לה. והיא מנסה להשלים זמן אמא בלילה. את יכולה לתת לה את ההנקה של לפני השינה לפני האמבטיה כדי שתדעי שינקה טוב ושבעה ולאחר האמבטיה יכולה "לקנח" עוד אבל בכל מקרה את צדעי שאת האוכל קיבלה. אם את יודעת שההתעוררות שלה בלילה היא לא ליניקה את יכולה לתת לה חיבוק וטיפה לערסל אותה, שתריח אותך (שוב עניין של זמן אמא שפתאום חסר לה) ולהחזירה למיטה ללא ההנקה. ההתעוררות בצרחות יכולה להיות גם כתוצאה מסיוטים אם היא ערה פשוט ללטף, לערסל לתת לה את הרגשת הבטחון שאת איתה והכל בסדר. עם הזמן היא תתרגל לשינוי החדש והמצב אמור להסתדר.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות