התעוררות בחלק השני של הלילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

20/11/2016 | 09:20 | מאת: מעין

שלום, יש לי תינוק מקסים בן 5 חודשים שהיה ישן לא רע- מתעורר פעם או פעמיים בלילה ומסיים את הלילה בסביבות 6:30 בבוקר. בחודש האחרון התחיל להתעורר מספר פעמים בלילה - לרב בסביבות 2, 4 בבוקר, לפעמים גם ב12 בלילה ומסיים את הלילה קצת לאחר השעה 5. פרוש הדבר כ 7-8 שעות רצופות (שלא חופפות לשעות השינה של ההורים) ולאחר מכן התעוררות כל שעה-שעתיים. כאשר מתעורר בלילה יונק וחוזר לישון. מ5 בבוקר ערני ורוצה לשחק. מאחר ובעבר לא היה מתעורר כל כך הרבה ולא מסיים את הלילה כל כך מוקדם, אני חושדת שהוא לא מתעורר בגלל רעב (לפחות לא בכל ההתעוררויות). האם ישנה דרך "לאמן" אותו לוותר על חלק מההתעוררויות או לפחות לסיים את הלילה מאוחר יותר? שאלה נוספת - כאשר אני משכיבה אותו לישון פעמים רבות זה לאחר כ4-5 שעות ערות. מאחר והוא ילד שני חלון השינה של הערב הרבה פעמים מתפספס בגלל פעילות כלשהיא עם הגדולה (גן שעשועים, נסיעות וכניסה ויציאה מהרכב, play dates וכו'). האם יש לכך השפעה על השינה בחלק השני של הלילה?

שלום מעין. אכן דבר ראשון שחשוב לדעת שהפעילות עם הגדולה שלך אכן משפיעה על השינה שלו. גם אם את פעילה איתה נסי לשמור על סביבה שתאפשר לו לישון, אפילו אם זה בעגלה, זה בסדר. תנצלי את טבלת חלונות השינה ע"מ לבדוק שאת לא מאריכה לו מידי את שעות העירנות. הרבה פעמים ישנם שינויים אחרי גיל 4-5 חודשים כך שהגיוני שיווצרו שינויים בשינה שלו. אם את יודעת שהתעוררות כלשהי אינה מרעב אז הרדימי כמו בתחילת הלילה וללא הנקה אם תהיי עקבית ועקשנית לא לתת אוכל הוא ילמד ולא יתעורר באותה שעה אך זה לוקח תקופת הסתגלות כש-3 הימים הראשונים הם קשים והכי חשוב בהם לא להישבר. ברגע שיכנס לסדר חדש ההתעוררות בבוקר תסתדר. החל מגיל 8 חודשים אפשר להשתמש במנורת לילה עם טיימר. והכי חשוב לתת לו חום ואהבה והרבה זמן אימא עד שנרדם.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות