הרגלי שינה לתינוקת בת 3 חודשים

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

01/08/2018 | 13:39 | מאת: פנינה

שלום, התינוקת שלי בת 3 חודשים. מאז שנולדה אני מנסה להקנות לה הרגלי שינה בריאים. אך יש בעיה שהיא לא מצליחה לישון ביום יותר מחצי שעה עד ארבעים דקות בכל תנומה. היא ישנה 4 תנומות במהלך היום. לפניהם עושים טקס שינה, משתדלת להרדימה במיטתה בכוחות עצמה ולא על הידיים, עם מוצץ. אך לרוב ישנה כל כך מעט שלא מגיעה לשינה העמוקה. לכן רוב הזמן עייפה ועצבנית. לפעמים מסרבת לישון לבדה וצורחת כך שאני מניחה אותה על ברכיי עד שנרדמת ומעבירה למיטה. רציתי לשאול מס' שאלות כיצד ניתן לסייע לה להאריך את זמן השינה כדי להגיע לשינה איכותית?? כיצד להרגיל לחפץ מעבר? האם בגיל הזה זה כבר אפשרי? האם אפשרי לפעול בשיטה של הרם הורד בגיל 3 חודשים שלא תחווה חרדת נטישה או לחכות עוד מס' חודשים ? תודה מראש

בעיקרון החל מחצי שעה של שינה במהלך היום בכל פעם נחשב בסדר אם היא מתעוררת שמחה וטובת לב. מאחר ואת מציינת שהיא עייפה קרוב לודאי שאת מפספסת את חלונות השינה שלה. נסי לשים לב לסימני העייפות האישיים שלה. שפשוף עיניים ופיהוקים הם סימנים מאוחרים ומציינים את שלב ה-פספסתי חלון שינה. נסי להיות עירנית לסימנים עדינים. כל תינוק סימניו האינדיווידואלים אך יכול להיות ממב של ירידה בפעילות, גבות אדומות, מלמול חפץ/שיער בין האצבעות. רוב הסיכויים שכשתפלי על החלון עצמו היא תרדם מהר ותשןיותר זמן. חפץ מעבר מציגים בשעות עירנות ורוגע. לאחר כשבועיים מצרפים אותו לשינה. ניתן להשתמש בשיטת הרם הורד אך ההמלצה לחינוך שינה החל מגיל 5 חודשים

08/08/2018 | 15:27 | מאת: פנינה

תודה על התגובה המהירה. אני מרדימה את התינוקת כשיש סימנים ראשונים. אך היא ישנה חצי שעה וכעבור שעה שוב עייפה ורוצה לישון. כך היא לא נהנית לשחק כל היום וללמוד דברים חדשים. אני ממש מתוסכלת מהמצב שנוצר וגם היא עייפה רוב הזמן.

תנסי מספר ימים לתת לה לעשון מתי שהיא רוצה אפילו אם זה כל שעה וחצי ותראי אחרי מספר ימים אם יש עלעה של משך השינה וצמצום של הפעמים שישנה.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות